Inferno Kick Off – Trondheim – Fru Lundgreen

Inferno Kick Off – Trondheim – Fru Lundgreen

En kan si mye om Fru Lundgreen som konsertsted, men å si noe annet enn at det raskt blir trangt og klamt ville være ren løgn. Denne kvelden var dog langt fra den trangeste og klammeste Lundgreen-konserten, da det var langt fra så mange oppmøtte som jeg hadde forventet å se på en kveld der et av landets mest omtalte band de siste par årene står på scenen.

Men la oss starte der kvelden startet, med Resonaut. Jeg må ærlig innrømme at jeg ved ankomsten til Lundgren enda ikke engang visste hva navnet på det første bandet var, og selv etter å ha fått en kortere innføring fra en herre som satt i baren, hadde jeg ikke stort å gå på. Bandet overasket dog med sin tunge og seige hardrock, og etter å ha gitt demoen noen runder i ettertid må jeg si at dette kanskje var kveldens største overraskelse.

Kveldens andre band, Diskord var en noe mer kjent affære for min del, da deres Doomscapes har gått en del runder i spilleren. Det skal dog sies at jeg ble noe satt ut av forholdet mellom estetikk og musikk. Når to av tre bandmedlemmer ser ut som trivelige barnehageonkler er det noe som skurrer i mitt stakkars hode. Men ikke for det, en mer enn godkjent konsert av et kult band.

Men så kom kveldenes desidert største høydepunkt. Obliteration har fått mye skryt i flere år, og i kveld skjønte jeg også endelig hva alt styret rundt dem handler om. Det svinger, det er tungt og det er brutalt. Akkurat slik vi vil ha det. Og enda viktigere; de klarer å gjenskape det live. Tight som faen, og virkelig overbevisende fremført. Det skal mye til for å holde meg hjemme neste gang de spiller opp til dans i Trondheim.