SHOW NO MERCY – Slayer tribute vol II – Blæst

SHOW NO MERCY – Slayer tribute vol II – Blæst

Det sies at når ting blir arrangert mer enn en gang, så blir det regnet som en tradisjon. Tradisjoner kan vi like, men de kan også bli av det andre slaget. En tradisjon som begynte for ett år siden, og som vi alle liker veldig mye, er Show No Mercy konserten på Blæst i desember. Her inviterer Per "Spjøtvold" Ulv, Kenneth "Kapstad" Lombardo, Trond "Frønes" Araya, Christian "Broholt" Hannemann og for anledningen Ole Andreas "Hammer" King som stand in for en fingerskadet Ketil Sæther til Slayer party der 7 vokalister fikk prøve seg i rollen som Tom Araya. Som i fjor stod det 17 klassikere på lista og partyfaktoren var høy da introen til "Hell Awaits" begynte over anlegget på Blæst. Det var godt med feststemte Slayerfans til stede foran scenen og festen kunne begynne.

7b25a1acb35e426cd5749e2aab3a8360.jpg

Likt med fjorårets konsert åpnet de med "Hell Awaits" og "The Antichrist", begge med Per Ulv på vokal. Men så fikk vi kveldens første lille overraskelse i en meget rask versjon av "Necrophobic". Morsom versjon det før kveldens andre overraskelse da trommis Kenneth Lombardo viste sine vokale prestasjoner sammen med Trond Araya. Øyvind "Sarheim" Araya skrek seg gjennom to låter. Mange fant dette kult, men selv synes jeg ikke denne typen vokal hører hjemme i en Slayer låt. Deretter overtok søskenparet Stian og Marita Araya scenen. Stian tok tre låter alene mens Marita tok en, men det var duetten deres på "War Ensamble" som var høydepunktet. Jeg var tvilsom til akkurat den, men ble positivt overrasket til gangs.

Så var Per Ulv oppe igjen og dro sin "Postmortem" før kanskje kveldens beste Slayer vokalist Ketil "Solberg" Araya leverte to gode versjoner av "Raining Blood" og "Ghost of War". Per Ulv var nok en gang innom og leverte "Psychopathy Red" før han løp videre etter Bippe Stankelbein. Marita avsluttet kvelden med den mest obligatoriske Slayer låta noensinne, nemlig "Angel of Death" og det var en god versjon hun leverte. Stemmen til Marita er vel så brutal og tøff som guttas og vi fikk en flott avslutning på en fortreffelig aften på Blæst.

339b8dc7bfd34db64a80032c754872df.jpg

Som helhet var årets konsert bedre enn fjorårets og siden de var noenlunde like morsomme å overvære, er det en fin stigning. Gutta spilte vel så bra som for et år siden og stand in gitarist Ole Andreas King gjorde seg ikke bort i dette selskapet. Det funket bedre med ikke fullt så mange vokalister og det var mer flyt enn året før.

Alle var fornøyde, alle var svette og alle var godt i kakken da kveldens konsert var over. Noen fortsatte festen der og da, andre forflyttet seg til andre festlige lag mens andre igjen tok kvelden og det med et smil rundt munnen. Hail Slayer.

 

Setliste:

Hell Awaits
The Antichrist
Necrophobic
South of Heaven
Silent Scream
Hallowed Point
Altar of Sacrifice
Bitter Peace
Disciple
War Ensamble
Spirit in Black
Mandatory Suicide
Postmortem
Raining Blood
Ghost of War
Psychopathy Red
Angel of Death