DESECRATOR (Krypt) – Jeg er en veldig kaotisk person

DESECRATOR (Krypt) – Jeg er en veldig kaotisk person

Desecrator er ikke hva vi kan kalle en typisk trommeslager, for ikke øver han regelmessig, ikke er han så nøye på hvilke trommer han slår på og ikke er han særlig begeistret for å spille live. Likevel fortjener han en spot i vår Blast Beast Series da han for tiden sitter bak trommene i Krypt og har en fortid på samme plass i Tsjuder.

Krypt_Desecrator_1.jpg

Hva er det som driver deg som trommis?

Du, det har jeg ikke noe godt svar på. Men jeg er ekstremt lidenskapelig hva musikk angår, så det ligger vel noe i det. Og jeg har alltid vært opphengt i rytmer/trommer fra jeg så vidt var oppmerksom på min egen eksistens. Spør mora mi. Hu har en hederlig samling med istykkerslåtte kjeler, kasseroller, lokk, tresleiver, kniver og gafler.

Du spiller i en sjanger der både teknikk og hurtighet er viktige ingredienser sammen med groove. Hva mener du er viktigst av de 3?

Groove. Definitivt.

Hvilken trommeslager har inspirert deg mest opp gjennom årene og hva hadde du sagt til vedkommende om du hadde fått muligheten til å møte denne personen?

Må jeg plukke én, så må det nok bli Dave Lombardo fra Slayer. Jeg har alltid likt hans stil og spillemåte. Og spesielt jobben han gjorde på "Seasons in the Abyss". Det er noe med tromminga der som tiltaler meg noe helt vanvittig.

Når du bedriver egenøving, synes du systematisk framgang eller full improvisasjon er best?

Jeg øver veldig sjeldent. Det blir som regel bare litt i forkant av studioinnspillinger. Jeg er en veldig kaotisk person på flere punkter, så noe system finnes ikke.

Har du forresten noen tips eller "kjerneøvelser" som du liker og har gitt deg mye framgang i spillingen din?

Drikke pils, spille mye bra plater og med det suge til seg inspirasjon, og se hva som skjer neste gang jeg setter meg bak settet. Det er sånn jeg gjør det. Jeg er nok ikke en veldig typisk trommis eller musiker generelt.

Hva er viktig for deg når man øver inn nye låter/riff med bandet ditt og har du noe spesielt du gjør eller lytter etter?

At den opprinnelige ideen blir gjennomført som den skal, eller i beste fall blir forbedret. "Sånn ca." eller "halvveis" er ikke lenger en valgmulighet. Det ble dessverre noen få sånne tilfeller på forrige skive. Aldri igjen!

Krypt_1.jpg

Hva mener du er de største utfordringene til extreme trommiser (eller trommiser generelt) og hva kan man best gjøre for å takle dem?

Den største må jo være å stadig utvikle seg, aldri bli stående og stampe i gitte mønstre og samme gamle rutiner. Skape levende trommespill fremfor maskinistisk, ensformig dritt.

Sette groove og følelse fremfor bare teknikk. Dette kan også sies om andre instrumenter og de som spiller på disse. Jeg spiller jo gitar og noe bass også, og jeg mener det samme gjelder for her. Man kan runke gitarer så mye man vil og blaste som et maskingevær, men ligger det ingen lidenskap og genuitet til grunn, skinner det fort igjennom og det blir kjedelig.

Håndledd eller fingre? Hel opp eller ned? Og hvorfor?

Hardt knytta never, stive håndledd og harde slag på trommene! Fordi det funker best for meg.

For å kunne bli en såpass god trommeslager som det du er, så må sinnsykt mange treningstimer ha gått med.
Synes du det er verdt det nå i dag og har du noen gang tenkt tanken på å slutte?

Som tidligere nevnt så øver jeg faktisk ikke så mye. Tror det bare ligger latent i meg å spille trommer. Men det er kanskje dumt av meg å ikke øve. Hvem vet, kanskje jeg kunne vært en mye dyktigere trommis om jeg faktisk hadde øvd en del?

For tiden blir det mest gitar og blyant / kulepenn i.o.m. at jeg skriver materiale til neste Krypt-skive.

Når du spiller under en konsert, er du 100 % konsentrert om det du skal gjøre eller får du med deg noe av stemningen blant publikum?

Jeg er ikke nevneverdig glad i å spille live, så det blir nok mest fokus på spillinga. For at selve konserten skal gå så bra som mulig. Men jeg titter jo ut i ny og ne for å få med meg litt av det som skjer der ute.

Er det kostbart å bli trommeslager og hva skal til utenom det som kan kjøpes for penger for å bli en habil og god trommis innen extreme metal?

Ja, det koster mye penger og blod. Trommer er dyre, og når man spiller sånn som meg (og andre innenfor lignende sjangre), ryker det en god del fingre på kantene på trommene.

Krypt_Desecrator_2.jpg

Også litt om utstyr:

Hvilken type skarptype og konfigurasjon liker du best? 12", 13" eller 14"? Og type? Tre, Stål, Messing eller Bronse?

Litt usikker. Jeg fortsatt et gammalt vrak av en skarp som har vært med meg i altfor mange vonde år. Må nok snart ut og skaffe meg en ny, så jeg får sjekke hva som faller best i smak da.

Hvilken type pedal[er] bruker du?
Og hvilke "settings" har du funnet ut er best for deg?

Jeg bruker to gamle Mapex pedaler som fulgte med ett Premier-sett jeg kjøpte i 1994. Modellnavn aner jeg ikke. Det er nok noe billig dritt, men de er gode å spille på. Kjøpte og prøvde noen Axis-pedaler for en tid tilbake, men de ble fort solgt igjen for å si det sånn. Makan til trigger-avhengige pedaler. Jeg nekter å bruke triggere.

Som alltid er vår avslutning at du skal få lov til å velge nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?

Kristian Valbo fra Kølabåtn`s store sønner: Obliteration. Og det fordi han er en habil og god trommis med en rå stil. Og så skal det tillegges at mannen er en knakandes kul kar. Han vil vi, i hvert fall jeg, høre mer av. Derfor!

 

http://www.myspace.com/krypt666

http://www.agoniarecords.com/