DEN STORE HEAVY METAL FESTEN XII – Bergen – Hulen

DEN STORE HEAVY METAL FESTEN XII – Bergen – Hulen

For tolvte året på rad ble Den Store Heavy Metal Festen arrangert på Hulen i Bergen. Rundt 22.30 var Hulen halvfull med metalfans som hadde funnet veien på en kald og regnfull novemberkveld. Innendørs var det forholdsvis fuktig, men stemningen var god, og da The Heavy Metal Kings entret scenen kl 23:05 ble stemningen mer høylytt. 

The Heavy Metal Kings som de kaller seg, er på en måte et "all-star band" med medlemmer fra kjente lokale Bergensband. Lineupen er ikke den samme hvert år, selv om Lost At Last har stort sett vært husband. I år var det en lett blanding av medlemmer fra Lost At Last, Sahg og I. Denne gjengen åpnet hyllesten med låten Detroit Rock City av Kiss. Med allsang på første låt ble mengden framfor scenen stadig økende.  

Allerede på femte sang fikk vokalist Tony Vetaas hvile stemmen, da første gjest Per Helge Lande fra Deride kom på scenen. Han ble tatt godt imot av metalelskerne da han sang Peace Sells av Megadeth som ble etterfulgt av enda en gjest, Joffe, som spilte bass på to låter. 

Da fikk også Tarjei Heggernes, som egentlig spilte bass, synge på låtene Metal Gods og Breaking The Law av Judas Priest. Rett etter Judas Priest kom scenarioet Stand Up And Shout som var første Dio låt denne kvelden. 

De fleste i publikum hadde sett fram til å se Dio spille i Bergen i desember, men så ble dessverre hele Europatunrèen avlyst grunnet han fikk nylig diagnosen magekreft. The Heavy Metal Kings hedret Dio med å spille både The Last In Line og selvfølgelig Holy Diver.

Det fortsatte å pøsregne utenfor Hulens fjellvegger. Regnet hadde faktisk klart å snike seg gjennom fjellet og ned på publikum. Men det er bare hulestemning. 

Olav Iversen som er kjent fra Manngard og Sahg var tredje gjest på scenen. Med stemmen hans på Ozzy Osbourne's Mr. Crowley og på TNT's Seven Seas fikk han publikum til å glemme det dryppende taket. 

Etter hvert fikk publikum høre Linn Achre Tveit synge Animal (Fuck Like A Beast) av W.A.S.P. 

Men mannen som avsluttet hele festen var Tore Bratseth fra Bömbers som gav publikum en god dose Twisted Sister. We're Not Gonna Take It var en flott sang å avslutte hyllesten til Heavy Metal på.

Med klassiker på klassiker så er det ikke rart at Den Store Heavy metal Festen har blitt en årlig tradisjon i Bergen. The Heavy Metal Kings spilte hele 27 låter. 

"Skikkelig maratonn!" utbrøt gitaristen Thomas Tofthagen etter konserten, men med det nevnte han også at de hadde kuttet settet med ca. 10 sanger. For så vidt så var det en god ting, siden 27 låter er nokså mye å fordøye i løpet av en kveld. 

Dessverre for metalpublikumet så var lyden langt fra ideell. Gitarsoloene kom ikke fram i lydbildet, som vanlig, og stort sett så var lyden ganske så udefinert generelt sett. Men slik har det nå for øvrig bestandig vært på Hulen, selvsagt litt avhengig av lydmann og band så klart. 

Men konklusjonen er altså en solid Metal fest med god stemning og masse bra musikk!