ALDO NOVA til Sweden Rock

ALDO NOVA til Sweden Rock

aldo_small.gifALDO NOVA (Can)
Den kanadensiske AOR-hjälten Aldo Nova är internationellt mest känd för hitlåten "Fantasy", som hjälpte till att göra debuten "Aldo Nova" (1982) till dubbel platina i USA. Även "Monkey on Your Back" från "Subject" (1983) blev en hyfsad hit, men efter tredje albumet "Twitch" (1985) la Aldo Nova solokarriären på hyllan då skivan gick klart sämre i alla länder utom – Sverige! Han har därefter blivit mer känd som låtskrivare, med jättehits åt artister som Céline Dion och "American Idol"-vinnaren Clay Aiken på meritlistan. Han har även jobbat en hel del i Sverige, bland annat med "Idoljuryns" Anders Bagge och Andreas Carlsson. En och annan ytterligare soloplatta har han också fått till genom åren, däribland den superba och saftigt gitarrockande "Blood on the Bricks" (1991) där han skrev de flesta låtarna tillsammans med Jon Bon Jovi. Förutom förmågan att skriva grymt bra låtar är han även erkänd som en mycket duktig gitarrist. Nu är det dags igen: "Too Much Sex" heter plattan som släpps i början av nästa år och som äntligen tar Aldo till Sverige och Sweden Rock Festival!

Läs en kortare intervju med Aldo Nova på vår hemsida: www.swedenrock.com

Aldo Nova – Blood On The Bricks on YouTube