BUZZCOCKS – Oslo – Garage

BUZZCOCKS – Oslo – Garage

Når Garage feirer 5-års jubileum skjer det selvsagt med både brask og med bram, og de flyr inn selveste Buzzcocks for markeringen.

Buzzcocks fra Manchester er et av de største og viktigste banda innen Punken (føyer seg litt inn på samme nivå som The Clash og Sex Pistols), og startet opp så tidlig som i 1976, og turnerer fortsatt med to originalmedlemmer, sjølveste Pete Shelley og Steve Diggle.

I forhold til deres opprøske kollegaer fra samme periode, dro Buzzcocks mer Britisk pop inn i sin musikk, og man hører en del klare referanser til b.la. The Beatles. Kjærleikslåtane kommer på løpende bånd, men det skal fortsatt ikke mangle verken driv eller trøkk, det er fortsatt god gammel Punk.

Jeg for min del tjuvstarta litt med den eminente samleskiva Singles Going Steady når jeg sjekka ut Buzzcocks, og flere av disse låtene dekket spillelista for kvelden; What Do I Get?, Love You More, I Don't Mind, Orgasm Addict og selvsagt Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldn't Have).

Det er første gang jeg har sett Garage fullt, og det er kanskje ikke så rart da Buzzcocks er et av de mer tilgjengelige Punkbanda og trakk tydeligvis en god del forskjellige mennesker. Liv og stemning var det i massevis, og det så ut som bandet også storkoste seg. Spesielt gitarist Steve Diggle strålte som en unge på julaften der han stod. Nok en gang masse kudos til Garage for en suveren konsert!