THE SICKENING – Trondheim – Uffa

THE SICKENING – Trondheim – Uffa

Uffa er en usedvanlig konsertarena. Etter å ha snublet deg gjennom det mørke skogholtet entrer du en egen verden der visse regler er opphevet. Jeg trenger ikke å gå i detalj, for dere som har vært der vet hva jeg snakker om, og dere som ikke har vært der; vel, sug meg.

The Sickening på Uffa er en perfekt setting for å nyte musikk med tilbehør. Jeg er hurrafan av bandet etter en intenst artig konsert på Fru Lundgren (husker ikke når), så en nøytral anmeldelse kan du bare glemme. Jeg hadde bestemt meg lenge før jeg dro på Uffa at dette ville bli knall, og selv om jeg kom litt sent fordi jeg ikke klarer å rive meg løs når Beverly Hills Cop går i reprise, gjorde det ingenting, for første band sto ikke på scenen før halv tolv. Og det var Sulphur fra Bergen, et band jeg aldri har hørt før. Jeg ble fortalt før konserten at de spiller melodisk death metal, og det stemte for så vidt uten at jeg bryr meg om å gå i detaljer. Innimellom grooovet det litt, men stoner-referansene hjalp ikke i mine øre. Et litt ujevnt sett, men det hjalp at vokalisten jobbet hardt for å få med seg publikum, med en viss suksess, og klarte å få en viss varme i publikum før kveldens mer brutale hovedattraksjon entret scenen..

Konsert med The Sickening kan best beskrives som death metal-aften i kosekroken med Onkel Sjuke Jævel. Det er fort, hardt og gæli, og låtene tar for seg de viktige ting her i livet, som taco og sex. Noen av sangene ble også dedikert til de nye fortennene til Pål (lang historie). Teknisk trøbbel ga litt lange pauser mellom sangene i starten, men han forbainna kødden som synger henter det inn med komishow, selv om ikke alle i publikum var enig i at Dio ødela Sabbath. Trønderfesten på Uka kan bare ta seg et tak; Dette er lørdagskveill og trønderkultur på sitt sanneste (rent teknisk er bandet fra Kristiansund, men vokalisten er et ektefødt barn av Uffa), og Dahls burde strengt tatt sponse alle metallband i regionen, på samme måte som tran og frukt og alt det der sponser idrettsutøvere. God stemning med et av de triveligste death metalbandene i landet. De fokuserte mest på materiale fra plata som slippes i november, så dessverre ingen Cannibal Corpse-cover, men ellers er det bare å glede seg til release.

Dette var for øvrig debutkonserten for mine nye, spesialstøpte øreplugger, og det er noe jeg kan anbefale. De mer rimelige ørepluggene du får kjøpt på apoteket, demper litt ujevnt. De skredderstøpte ørepluggene demper alle lydene likt, slike at du fortsatt får med alle nyansene i musikken, og du kan kjenne basstrommene kile tarmtottene dine uten at ørene blir blåst av. Det er kanskje ikke så rocka å stå på Uffa med svinedyre øreplugger, men det er på grunn av de jeg kan høre på musikk i dag også.