PANTHEON I – Et resultat av Pantheon-I sin musikalske visjon

PANTHEON I – Et resultat av Pantheon-I sin musikalske visjon

Den tredje skiva til Pantheon-I er ute på markedet og derfor tok vi kontakt med Andrè Kvebek for å høre litt med ham om dette vidunderet kalt "Worlds I Create". Først lar vi Kvebek beskrive de enkelte låtene hver for seg, så kommer selve intervjuet før Mr Roy Kristensen avslutter med en omtale av nettopp "Worlds I Create".

PI_Kvebek_1.jpg

Myself Above All: Vi vil at det ikke skulle våre noe usikkerhet på hva slags skive dette er så her får du trøkka trynet fullt av blast fra første strofe. Det er den låta jeg synes også har mest variasjon i seg. Teksten er også veldig selvhøytidlig og fin.

Defile the Trinity: Som et slag i Kristi fjes! En aldri så liten anti-kristen låt som setter skapet der det skal stå i den pedofile klubben kalt kristendommen. Sånn låtmessig er dette en veldig aggressiv sak som sparker godt og i mine øyne er dette en god livelåt som vi gleder oss til å spille ute på tur i moll og dur.

Serpent Christ: Dette er på ingen måte en hyllest til latin-amerikans extrem-metal med medlemmer som hadde gjort seg bedre som bokstøtter enn musikere. Låta svinger og groover noe jævlig. Dette er også låta vi valgte som singel og musikkvideo.

Ascending: En av favorittlåtene mine fra skiva. Mye fordi vi fikk med Jonas Renkse til å legge vokkis på låta. Hva kan man si? Låta er fet!

Burn The Cross: Fet låt dette også! Jøsses som det går unna her da! Skulle tro vi hadde issues eller noe. Dette er en låt for vidrekommene i extrem-metalen

Bannlyst: Dette er første norske låta vi har lagd. Tror vi kan melde den på neste eurovisjon contest. Igjen så er det de kristne som får gjennomgå. Det er ikke det at vi ikke hater alle religioner, men en av gangen sier nå vi. Neste gang er det muslimske drittnisser som skal få så burkaen passer.

The Last Stand: En veldig svingende låt dette. Også får jeg og Sagstad klint til med soloer også!! Fett siden vi er extremt gode til å spella.

Written In Sand: Man skulle nesten tro at vi fikk hjelp fra han bakgårds pløar`n Christopher Lee, men den gang ei. Her er det høne-plukkarn TRS som gjør vokal i begynnelsen. Jeg skriker litt utti her jeg også da. Fet låt ass!

PI_09.jpg

Jeg åpner denne seansen med å gratulere med Worlds I Create. Fornøyd med det endelige resultatet selv?

Ja visst! Det blei skive av dette også. Vi er enormt stolte av denne utgivelsen og kan stå 101 prosent inne for den som et resultat av Pantheon-I sin musikalske visjon.

I likhet med den første singelen fra skiva, ble Serpent Christ også valgt ut som første videolåt. Hvorfor dette valget og hvordan var erfaringen med videoinnspilling?

Vi følte at vi ville gjøre en mellomting mellom livespilling og storyline denne gangen. Dette resulterte til at det ikke ble så mye fokus på storyline, selv om den er der i aller høyeste grad. Men story`n er ikke så "skrudd" som sist gang. Dette er en mer in your face video enn videoen vi gjorde for låta "Where Angels Burn". Grunnen til at vi valgte denne låta er at det er den som svinger mest og representerer hva vi gjør nå kontra forrige skiva best.

Dere brukte Espen Krukhaug på denne videoen som på deres forrige video "Where Angels Burn". Er det at han passer fint inn i tankegangen deres som gjør at dere velger å bruke han igjen?

Ja! Espen har også gjort promo-bildene våre. Espen deler vår visjon om hva slags uttrykk vi ønsker å fremme med Pantheon-I.

"World I Create" er deres andre fullengder på Candlelight. Hvordan funderer samarbeidet dere imellom?

Det fungerer veldig bra! Vi får den støtten vi trenger og mer enn det kan vi jo nesten ikke be om.

Er det en klar fordel for dere å være på et selskap som Candlelight som har og har hatt flere norske band i stallen?

Personlig så tror jeg ikke det har så mye å si. Candlelight er Candlight og de er like britiske som dårlig tannstilling og grelle damer. 

PI_SerpentChrist.jpg

Singelen "Serpent Christ" ble utgitt kun for download i slutten av juni i år. Hvorfor valgte dere å gi ut denne digitalt? Hva mener du/dere selv om dette formatet? Tror du det er liv laga for downloadsalg av musikk i en verden der omtrent alle laster ned musikk fra nettet ulovlig?

Det var valget til plateselskapet å slippe den digitalt og jeg ser ikke noe poeng i å slippe en fysisk single som vil resultere i et pengesluk. Om folk vil fiste oss med å laste ned ulovlig så er det bare å sette i gang, men jeg er en stor fan av Lars Ulrich metoden her. Hvis du tar fra meg så tar jeg fra deg. Kommer det en dust bort til meg og sier at "Worlds I Create" var en drit fet skive og om jeg kan gi han tekstene fordi han fant skiva på piratebay uten tekst så må han regne med at dama hans er å finne på dassen på slutten av kvelden med all mulig kroppsvæske i trynet og en bibel trøkka i 2`rn.

Mads kom inn som trommis tidligere i år. Han har fartstid som skinnpisker i blant andre The Allseeing I og Zeenon. Hva vil du si at han har tatt med seg inn i Pantheon I? Hvordan endte dere opp sammen?

Det fungerer enormt bra! Ca en måned før vi skulle i studio å spille inn "Worlds I Create", slutta Dan (ex-trommis). Da ble det litt stress, men heldigvis for oss så møtte Sagstad Mads på en konsert helgen etter bruddet med Dan, og la fram problemene våre. Mads var faktisk på utkikk etter band og sa ja til å spille på skiva vår. Dette ga tydeligvis mersmak siden han ville fortsette med oss som fast sodomist. Mads er en eneste stor maktdemonstrasjon og det er ett privilegium å ha han i staben.

Til filmen "Someone's Knocking At The Door" skrev dere låten "I'll Come Back As Fire". Hvordan endte dere opp som filmmusikere? Er dette noe dere kan tenke dere å gjøre igjen?

Dette er garantert noe vi vil gjøre igjen uten at jeg kan si for mye ennå. Den gangen jeg spilte i 1349 så møtte jeg Rome Ramsies fordi han gjorde "Sculpture of Flesh" videon. Jeg begynte å prate med han om å gjøre en Pantheon-I video, men det hadde blitt for dyrt for oss på den tiden så det ble skrinlagt. Han likte musikken vår så godt at han ville bruke den i en av filmene sine, men da sa vi at vi heller vil lage noe skreddersydd til filmen, noe han så klart synes var en god idè. Han sendte over manuset til filmen og vi mekka låta utifra feelingen vi fikk fra det.

PI_09_2_.jpg

Dere skal spille 6 konserter sammen med Dead Trooper nå i september, men jeg ser at alle datoene bortsett fra gigen på Rock In i Oslo er lagt til helg. Er det sånn at det er omtrent umulig å få til en "vanlig" turne som også omhandler ukedager? Eller er det en enklere forklaring på dette, som for eksempel at dere jobber de dagene, hehe?

Jeg vil anta at det er nordmenn som leser dette og vi kan jo spørre dem. Ville dere giddet å dra rævva ut av ronkestolen for å se oss på en ukedag? Trodde ikke det nei.

2 av disse konsertene er for Pantheon I i "nye" byer (Porsgrunn og Trondheim). Det blir vel spennende å utforske disse stedene?

Ja. Vi skal virkelig absorbere all kultur disse byene har å tilby. 

Er det flere planer om promoteringsturneer i løpet av året?

Vi skal nå ut på en turne med Absu mot slutten av året. Også er det planer om å dra ut i Europa med Skitliv og Den Saakaldte også. Annet enn det så er vi over gjennomsnittet interessert i å spille i pornofilmer. Hvis det er noen der ute som driver på med dette så er det bare å ta kontakt!

 

Nedenfor finner du en omtale av "Worlds I Create" skrevet av Roy Kristensen.

 

PANTHEON I – Worlds I Create
Candlelight Records (2009)

PI_Worlds.jpg"I had huge expectations for this one. This is probably why it had been such a disappointment." Neida, dette er ikke en anmeldelse på engelsk. Men det som står i Imhotep (http://www.imhotep.no/?did=9092048) er proporsjonalt omvendt av hva jeg selv tenker. Ja, jeg må rett og slett innrømme at jeg hadde ingen visjoner i forbindelse med "Worlds I Create" siden anmeldelsen der var nokså dårlig og siden jeg faktisk ikke har lest noen særlig gode anmeldelser. Men, i følge Andrè (fra bandet) er det stadig fler som gir høy score til dette bandet. Han fortalte det til meg mens jeg var edru og han var overstadig beruset, og som man jo vet så er det av fulle folk og barn man får vite sannheten.

Albumet er variert og inneholder mange sterke partier. Ja, det er faktisk ikke musikk som helhet som får meg til å danse tango (heh, det er faktisk ikke noe som får meg til å gjøre det), men det som får meg nærmest er når et band har flere interessante sekvenser som får meg til å sette på play igjen etter gjennomlyttingen. Selvsagt kjører også Pantheon I de sedvanlige sekvenser som rask black metal tydeligvis må inneholde, og det er når det går sedvanlig raskt. Forskjellen her er at celloen stadig besøker oss og dermed skaper en ekstra dimensjon til de sedvanlige, men i 2009 nokså kjedelige blastbeat partiene. Dette kommer særlig til utrykk på sporet der de har en gjestevokal fra et kjent svensk katatonisk band. Dennes vokal er veldig bra og passer overraskende godt inn på et album fylt med hurtighet Geir Moen kan drømme om.

Pantheon I's "Worlds I Create" er ikke noe mesterverk. Til det inneholder albumet for mye av gjenkjennelige elementer, men det er godt håndverk. Lyden er klokkende klar, låtene inneholder nok kvalitet til å både fenge interesse og til å få lyst, som sagt, til å sette på play igjen. Som en kompis uten bart, men like fullt trønder, skrev til meg er dette kanskje det 1349 kunne gitt ut istedenfor dét bandets nye skapelse. I mine ører er "Worlds I Create" absolutt ikke en fortsettelse av "Hellfire", men jeg ser tråden spinnes og lage sine nettverk.

Jeg må, som sagt, innrømme at jeg hadde små forventninger til Pantheon I's "Worlds I Create" og er meget positivt overrasket. Om jeg skulle gitt terningkast her ville jeg endt på en 5-er. Men siden jeg ikke gir terningkast, så vil jeg kun konkludere med at dette albumet er nok et sterkt norsk black metal album og det inneholder faktisk noen originale sekvenser som får meg til å stoppe litt opp og lytte mer. Og trykke play nok en gang!

www.pantheon-i.com

www.myspace.com/pantheoni

www.candlelightrecords.co.uk