SOUTHERN DISCOMFORT – Musikk skal oppdages

SOUTHERN DISCOMFORT – Musikk skal oppdages

SOUTHERN DISCOMFORT 2009

På Hjørnet & Kick Scene, Kristiansand

11/9 – 12/9

Festivalens begynnelse så dagens lys i bagasjeavdelingen på en ustabil Starcraft på vei hjem fra en mikroturne med bandene Tonka og Guardians of Time.
Respektive bands bassister slo av en prat, etter å ha blitt uavhengig inspirert av å ha spilt på 1001 Wattfestivalen i Skien i 2001.
Tanken var at en lokal festival absolutt hadde livets rett i Kristiansand også, og at vi var de som sluttet å snakke og begynte å levere..
Vel hjemme, tok vi tak i den lokale rockklubben for bl.a logistikk og tilgang på teknisk kompetanse,  og ordnet lokaler, og på 30 dager var alt ordnet og ubehaget i sør smalt av gårde i mai 2002.

Fra det første året og til dagen i dag, har det at det var en lokal greie vært forsøkt ivaretatt ved å ha lokale band på plakaten så mye som mulig. Dette for å prøve å skape motivasjon og fokus hos bandene i byen ved å vise dem at noen ser dem. ( Nå er det jo flere Kristiansandsband som klarer seg utmerket utenfor byens grenser da), men byen vår har på en måte aldri klart å stable en kontinuerlig bransjeløsning på beina, så da blir det fort mye jobb på egen hånd for band når de skal forsøke seg.
Profilen for øvrig, har vært preget av mest norsk, og da band som har stått litt på utsiden av det lett tilgjengelige uttrykket.

Musikk skal oppdages, og det skal koste litt å møte mennesker som frigjør en energi og skaper møteplasser mellom lytteren og musikken..noe som gir så uendelig mye mer enn forutsigbar og overfladisk musikk klarer.

Det er små rom å bevege seg i når profilen er såpass lite kommersiell og lokal, så man unngår tydeligvis interesse fra større sponsorer utenfor byens grenser..noe som gir mulighet for å opprettholde profil uten å kompromittere den.
Inntrykket er gjerne at når mennesker med penger viser vilje til å gå inn med midler, tar det ikke lang tid før de vil ha tilbake investeringen i form av medbestemmelse rundt innhold og hvilke band som skal stå på scenen.
Det er for Southern Discomfort uaktuelt, og vil rive ned integritet og særpreg..og da er festivalen bare nok en festival i mengden…uten den kontrollen den trenger.
Southern Discomfort trenger å være en del av den norske scenen som den er, for å ivareta de bandene som har personlighet, egenart og sound, og fordi vi som er involvert i den, ikke vil hive festivalen ut i kryssilden som er festivalkrigen ved å bli større og høyere, men beholde dybde og bredde.

På programmet i år finner vi nasjonale storheter som KEEP OF KALESSIN og LUCIFER WAS som headlinere. Sistnevnte stiller til og med med Kristiansand Symfoniorkester, og det blir en konsertopplevelse for minnebøkene.
Ellers finner vi SAHG, MADDER MORTEM, TRIOSPHERE, HARM og KRAKOW i line upen sammen med litt dansk dynamitt i MERCENARY, noen mindre kjente norske band som DEAFMAZJIIN, FEEL THE AFTERMATH, ESCAPETOR og NUKEHEAD. Et fint og varierende program som burde gi festivaldeltagerne en flott festival.

KoK_09_.jpg

PROGRAM

 

Fredag 11. september:

KEEP OF KALESSIN
MERCENARY
KRAKOW
DEAFMAZJIIN
FEEL THE AFTERMATH
ESCAPETOR

Lørdag 12. september:

LUCIFER WAS + KSO
SAHG
MADDER MORTEM
TRIOSPHERE
HARM
NUKEHEAD

SouthernDiscomfort_logo.jpg