HOVE – Et tilbakeblikk

HOVE – Et tilbakeblikk

Nå går sommeren mot slutten og man ser tilbake på sommerens hendelser.
Kanskje den beste hendelsen for undertegnede, var Hovefestivalen på Tromøya.
Nytt for årets festival, var nye eiere, så vi var flere som var spent på årets opplevelse.
Men undertegnede og Nic (E-T's journalist på Hove) var hvertfall klare for årets første festivaloppgave.

Dag 1 var inneholdt kanskje ikke det mest spennende programmet sett med E-T's øyne, men EAGLES OF DEATH METAL var et lite pluss på slutten av en lang første dag.

Dag 2 var mye bedre, da spesielt med programmet på Amfi scenen, med band som Parkway Drive, The Black Dahlia Murder etc. Et STORT minus denne dagen, var The Killers sære oppførsel, så E-T med flere boikottet The Killers og ga ingen omtale. Men når noen tror de er større enn de er, er det bare å overse det og ikke la det ødelegge en ellers så flott dag. For bandene som spilte på Amfi lagde et veldig bra liv, publikum var helt med, rocket og storkosa seg (se egne konsertomtaler).

Dag 3 var virkelig en stor dag sett med undertegnedes øyne, da var det duket for Slipknot, All that remains, Enslaved m/flere. Været var strålende og folk koset seg veldig, dette var en dag i rockens tegn.

tbhove02.jpg

Dag 4 var kanskje enda større, da vi fikk oppleve Faith No More, som er et av undertegnedes favorittband!! Og med Disturbed og Bring Me the Horizon (se egen artikkel) på samme scene, var dette en meget fin dag, været strålte og folk storkoset seg virkelig!

tbhove03.jpg

Så hvordan er helhetsinntrykket av Hove 09?

Siden jeg ikke var vanlig publikum, så kan jeg kun gi mitt inntrykk av Hove som en av E-T's representanter. Snakket en del med publikum både på campen og på de forskjellige konserter.
Noen negative tilbakemeldinger var det, men de aller fleste var fornøyde både med opplegget, campen og programmet. Med så mange mennesker samlet, skal det godt gjøres at noen ikke klager, det vil det alltid være. Noen blir aldri fornøyd!

Undertegnede er veldig fornøyd med måten vi som var der i jobbforbindelse ble behandlet av Hove.
Vi hadde daglige pressebriefinger i presseteltet, vi hadde presserunnere til å hjelpe oss når vi var backstage for intervjuer osv, Vi hadde eget pressesenter med mange utrolig koselige og behjelpelige frivillige. En stor takk til dem, ikke minst til de 2 eldre kvinner som møtte oss med fersk kaffe og et stort smil hver formiddag. Fikk til å med klem av dem da de var ferdige siste dagen!!! Herlig å se sånt engasjement!!

Vil også få rette en takk til Ian Donaldson (de nye eierenes representant), Gaute Drevdal og ikke minst den alltid blide pressesjefen Gry! De var alltid imøtekommende og svarte på alle spørsmål vi måtte ha og strekte seg langt for å tilfredsstille pressen.

tbhove05.jpg

Undertegnede i hyggelig samtale med Ian Donaldson

I tillegg til alle de som jobbet med festivalen, vil jeg også rette en takk til de hyggelige kollegaene jeg var så heldig å bli kjent med på Hove. Da blant annet Halstein Røyseland fra VG Nett, Pål Nordseth fra Dagbladet, Asbjørn Slettemark, gjengen fra TV2 og TVNorge, Vilhelm Vardøy fra endelighelg.no og Erik Five fra 730.no med flere. Takk alle, for en flott festivalopplevelse!!

Til slutt vil jeg vise, at å jobbe på festival ikke er bare fryd og gammen, men er også timesvis med jobbing, venting, trøtte øyne osv.

tbhove01.jpg

Det tar på å være journalist, ikke sant Nic?

Vi i E-T syns at Hovefestivalen på Tromøya er en opplevelse flest mulig burde få med seg, så begynn å glede dere til Hove 10..For vi i E-T gleder oss hvertfall!!!!