FRANZ FERDINAND til UKA 09

FRANZ FERDINAND til UKA 09

Franz Ferdinand til UKA!

Origo panorama

Han hadde en avgjørende rolle i utbruddet av første verdenskrig. I dag er den ærverdige erkehertugen mest opptatt av å lokke fram de rastløse ungdommene i oss. Han får oss med på hjemme-alene-fest, dansing på bordet og uforskammet flørting ved hjelp av sin uimotståelig attraktive indierock. Vi er stolte av å kunne presentere Franz Ferdinand.


Franz Ferdinand med Alex Kapranos i spissen har gjort suksess i stor skala, og nevnes ofte sammen med navn som Arctic Monkeys og Kaiser Chiefs, takket være deres formidable popteft. Men det at musikken deres favner bredt er ikke en dårlig ting. Deres evne til å appellere til den mest kresne musikkinteressert, så vel som den jevne radiolytter, er nok et bevis på deres talent. Selv om musikken passer radioformatet godt, har dette aldri gått utover kvaliteten på albumene som en helhet, noe kritikere kan nikke bekreftende til.

Knock-out i første runde

Glasgow-gutta i Franz Ferdinand slo knock-out i første runde med sin selvtitulerte debutskive i 2004. Med sylskarpe gitarer, pulserende rytmer, drivende bass og Kapranos’ potente vokal holdt Franz Ferdinand-lokomotivet stø kurs mot toppen. Musikkpressen var ikke i tvil – ved siden av nesten utelukkende positive anmeldelser ble de nye yndlingene tildelt det gjeve Mercury Music Prize. Over natta kunne de spise kake med store band som Coldplay og Radiohead. Vi elsket de skotske sjarmørene for den selvsikre stilen og de deilige låtene – hvem har vel ikke slått ut håret til lyden av ”Take Me Out” eller ”Dark of The Matinée”?

Pulsen stiger

Nå er de aktuelle med ”Tonight: Franz Ferdinand”. Tonight er det perfekte lydsporet til en innholdsrik kveld, fra de første gjestene ankommer vorspielet, via iherdig innsats på dansegulvet og helt til sistemann tusler hjem i grålysningen. Selv om albumet inneholder elektroniske elementer og har tatt inspirasjon fra afrikanske rytmer, er dette helt utvilsomt Franz Ferdinand. Gutta oser av selvtillit, og resultatet er ikke til å ta feil av. Plata har gjort seg bemerket med ”Ulysses” og ”No You Girls” – to knallsterke låter som får pulsen til å stige.

Garantert minneverdig

UKEsjef Torgeir Bryge Ødegården er ikke i tvil.
– Med både gamle slagere og nytt album i porteføljen blir det garantert stemning Det blir fest, det blir dansing og det blir flørting. Alt ligger til rette for en riktig minneverdig opplevelse. Kribler det allerede? Gå ikke glipp av Franz Ferdinand i Teltet den 9. Oktober!

Kjøp billetter her!

UKA_09_topp.jpg