THE ARCHITECTS – Hove 09 – Amfiet

THE ARCHITECTS – Hove 09 – Amfiet

The Architects (UK), Amfiet 17:45 

The Architects var band nr 2 på som gikk på amfiscenen denne solfylte dagen på hove. Architects er et ganske nytt band fra Brighton, England. Sjangeren er "mathcore" og de har holdt det gående siden 2004. De har også tre album bak seg. Jeg hadde egentlig ikke noe særlig forhold til bandet før denne konserten bortsett fra en gjennomlytting av deres nyeste fullengder; "Hollow Crown"

Konserten startet med en rolig intro der bandet entret scenen til begeistring fra publikum. Det var ca 200 stk som hadde samlet seg foran amfiet denne kvelden. Man merket fort hva som var den store styrken til The Architects. Energien på scenen. Hele bandet var utrolige på scenen og fikk virkelig med seg publikum. Publikum doblet seg kjapt og små moshpits ble dannet i kjernen av det hele. Bandet var tight og vokalisten fikk med seg hele crowden. Det var som ekstra kult med denne konserten var "moshinga" og circlepitsene. På toppen av det hele organiserte de en "Wall of Death" som var et høydepunkt i konserten.

Ca midtveis røyk også skarptromma men de fortsatte likevel å spille. Det var ville tilstander blant publikum. Mest av snakkinga i mellom sangene handlet om hvilke band vi hadde lyst til å se? Og publikum jublet i det han ramset opp bandene. Eagles of Death Metal, Killers osv. Musikken til Architects ble litt for ensformig for min smak og det ble litt kjedelig når konserten gikk mot slutten. Men da ba vokalisten om en circlepit og vi fikk se det som er den største circlepiten jeg noen gang har sett på amfiet på mine to år som hovegjenger. Bandet avsluttet med låten "Early Grave" som er åpningslåta på nyeste albumet.

Alt i alt så ble jeg imponert over the Architects og de tildeles terningkastet 4. Av den sterke sorten.