DOWN – Roskilde 09 – Danmark

DOWN – Roskilde 09 – Danmark

Down er et metallband som har holdt på i snart to tiår. De har tre album bak seg.
Down er selvfølgelig veldig kjent pga at to av originalmedlemmene fra det legendariske thrashmetal bandet Pantera spiller der. Frontmann; Phillip Anselmo og Bassist; Rex Brown. Men det er ikke noe særlig B-band akkurat. Med seg på gitar har de blant annet; Pepper Keenan, kjent fra bandet Corrosion of Conformity og Kirk Windstein ifra bl.a Crowbar! På trommene regjerer ”gudfaren av sørstatsmetall”; Jimmy Bower, som har spilt i bl.a Eyehategod, Crowbar og Superjoint Ritual. Down er en supergruppe som spiller seig og tung sørstatsmetall og dette måtte jo bli bra.

Konserten:

Det var stor stemning inne i Arena teltet da jeg gikk inn to minutter på sju, og idet Phillip entret scenen ble det både hyl og brøl. Det var seigt og tungt fra første tone og det føltes bra. Publikum var helt med! Stonermetall på høyt nivå!

“Let me see your fucking hands now”
“We’re Down from New Orleans”

Konserten var igang for fullt! Headbangingen var godt igang og den neste timen av mitt liv skulle bli som en drøm. Bandet leverte 100 % og var knall på scenen og! Lyden var ikke helt 100 %, men det kom seg fort! Phillip hadde ikke noe problem med å få med seg publikum ihvertfall. Det runget; “EY! EY! EY!” ifra publikum og tusenvis av hender fløy opp og ned i takt med musikken!
Når lyden endelig ble optimal la jeg merke til det herlige lysshowet.
”There’s something on my side” brøt løs og publikum var i ekstase! Phillip koste seg!

”Make some fucking noise!”

Down leverte sin stonermetall på beste vis. To gitarister som gav alt, en tight rytmeseksjon i bassen og trommene og en vokalist som toppet det hele! Låter som N.O.D  og The Path ble spilt. Publikum hadde fortsatt ikke stoppet festen. Og det var jo ingen grunn til det? Låten ”Lifer” ble dedikert til ”our brother” Dimebag Darrell.

Phillip var rå på scenen og eide hjertene til publikum. Hele bandet fungerte som faen!
Publikum hadde vært med siden starten og hadde ikke tenkt å slutte. Phillip koste seg så jævlig mye at han faktisk satt seg ned på scenen og bare nøyt det hele. Etter en kort jamsession startet de på godlåta ”Stone the Crow”. Dette står igjen som det største høydepunktet ifra hele konserten. Fyfaen for en låt! Phillip lot publikum synge refrenget og det hørtes fett ut! Jeg hadde virkelig ingen forventninger til Down som liveband, men fy faen som de imponerte! Under gitarsoloen brølte publikum “EY!EY!EY”  Dette gav meg frysninger jeg enda sliter med å riste av meg!
På sistelåta kom faktisk Satyr (Fra Satyricon) og Mike Bordin (Faith no More) inn og tok over både trommesett og gitar! Fyfaen så fett! De spilte et par minutter før de alle avsluttet det hele med å klemme hverandre og klappe til publikum.
Down var virkelig takknemlige for støtten og sa at dette var definitivt det beste publikummet på denne turneen. Selv om han sa det på en annen gig så overgikk Roskilde ’09 det!

Han avsluttet konserten med å få publikum med på å synge en frase fra Led Zeppelin’s legendariske slager; ”Stairway to heaven”

Terningkast: 6