NINE INCH NAILS – Roskilde 09 – Danmark

NINE INCH NAILS – Roskilde 09 – Danmark

Orange 01:00

Nine Inch Nails var et av de bandene jeg hadde sett mest frem til å oppleve på årets Roskildefestival. Før turneen hadde Trent Reznor(eneste offisielle medlem) meldt fra om at dette mest sannsynlig kom til å bli NIN's siste turne. Derfor var det ekstra spenning før konserten.

Noen få minutter over ett entret Trent og bandet hans Orange scene og for en lyd det var. Jeg har faktisk aldri opplevd et bedre liveband enn hva jeg fikk høre denne natta. Trent synger som en gud. Med seg på gitar har han gitaristen Robin Finck som også korer veldig bra! Samme med bassisten Justin Johnsen. På trommene og delvis synth befinner IIan Rubin seg.

Med tidenes beste innlevelse synger Trent låter som March of the Pigs og The Hand that feeds glimrende. Vi får også høre knalllåten "Piggy" ifra "The Downward Spiral". Lyden er bare helt himmelsk! Jeg er helt i transe der jeg står og bevitner denne konserten! Jeg finner rett og slett ikke ord for hvor bra de spiller og hvor herlig det er å høre på Trent.

I tilegg til originallåter spilte de også en cover av David Bowie's "I'm afraid of americans" på beste vis. Mot slutten kommer to høydepunkt i låtene "The Day The World Went Away" og selvfølgelig "Hurt" hvor førstnevnte var et mesterverk. Lyset, lyden, framførelsen, koringen! Det var helt rått! Det skal nevnes at det var litt lite folk på konserten men de som var der, angrer ikke på at de sto igjen i 2 herlige timer. NIN var en musikalsk opplevelse av en helt annen verden og jeg håper intenst på at Trent finner tilbake til NIN om ikke så alt for mange år.

Denne konserten var bedre enn hva noe terningkast kan fremstille.