BENEA REACH – Hove 09 – Hovescenen

BENEA REACH – Hove 09 – Hovescenen

Benea Reach Hovescenen 17.00

Første band ut på denne solfylte dagen var våre egne landsmenn i metalbandet Benea Reach. Bandet har holdt det gående siden 2003 og vært igjennom en del lineupskifter siden den gang. De har to album bak seg i platene; Monument Bineothan (2006) og Alleviat fra 2008. Forventingene var bra og jeg gledet meg til å høre skikkelig kvalitetsmetal fra Norge. Jeg hadde så vidt hørt på Alleviat før jeg dro til Hove og likte det jeg hørte.

Første som slår meg i det bandet braker løs er den energiske sceneopptredenen. I likhet med bandene fra dagen før (Parkway Drive, Architects) er det ikke noen stillestående medlemmer på scenen. Det er energisk og da blir det herlig å se på. Vokalisten tør jeg å påstå har en av de beste stemmene i Norge. De har uten tvil internasjonal klasse over vokalen og da med et tight band i ryggen så blir jo selvfølgelig bra. Det som derimot er ganske kjedelig er at det nesten ikke er folk tilstede på konserten. Dette setter sitt preg på vokalisten og han gjør ikke spesielt mye for å få med seg publikum noe som var ganske skuffende.

Benea Reach hadde definitivt egnet seg på en mindre scenen som f.eks i teltet eller på amfiet. Dessverre er det litt grumsete lyd til tider som gjør det vanskelig å høre helheten i låtene. Lyden skulle prege nesten alle konserter på Hovescenen denne dagen.

Låtene svinger som faen og det er utrolig bra. Dessverre så virker de nesten uinteresserte i mellom låtene. Muligens pga dårlig oppmøte. Derfor sitter jeg igjen med en liten blandet følelse. Benea Reach er uten tvil et habilt band på vei opp og kan hevde seg blant de store. Men de har en del igjen på det å få med seg publikum. Bandet tildeles terningkastet 3.