PARKWAY DRIVE – Hove 09 – Amfiet

PARKWAY DRIVE – Hove 09 – Amfiet

Parkway Drive (AUS), Amfiet 21:30

Kveldens headliner på amfiet var australierne i Parkway Drive. Dette var et band jeg hadde sett fram til og jeg er ganske stor fan. Bandet har to fullengdere bak seg og ligger innenfor sjangeren Metalcore/Hardcore. De er på vei opp og deres siste plate "Horizons" fikk gode kritikker. Albumet er produsert av Adam D ifra det kjente metallbandet "Killswith Engage" og det hører man virkelig.  Det var veldig lite folk tilstede 5 minutter før de skulle gå på scenen og det var utrolig skuffende for min del. Men dette skulle endre seg.

PWD startet showet med introen "Begin" fra deres nyeste CD "Horizons" og bandet kom inn på scenen. Det var allerede nå blitt mye mer folk og jeg begynte å føle stemninga. Låten "Boneyards" var første låt ut og headbanginga var i gang. Lyden var god og jeg så ingenting i veien for at dette skulle bli nok en herlig konsert denne tirsdagskvelden. Høydepunktet i konserten kom med låtene "Guns for Show, Knives for a Pro" og "Smoke em' If you Got Em". Begge låtene fra deres første album "Killing With A Smile".

Bandet var tight og vokalisten gav alt! Energi på scenen smittet over på publikum og det ble crowdsurfing og pits som på de forrige konsertene. Bandet var dritfett og de var helt med bortsett fra den ene gitaristen som var ganske stillestående til tider og det virket som han spilte litt for mye på rutine. Dette var en liten skuffelse for meg men det var for glemt da åpningslåta fra Horizons ble spilt over amfiet. Konserten ble avsluttet med deres meste kjente låt; "Romance is Dead" og det tok helt av. Bandet koste seg, Publikum koste seg. Det var herlig å være på Hove. Etter konserten kom bandet ut igjen til de få som sto igjen. Og de fikk hilse på Vokalisten og det ble kastet ned et par trommestikker som faktisk undertegnende fikk tak i en av.

PWD opptrådte som et solid metalband som kommer til å vokse, og fortjener femmeren.

 

Parkway Drive setliste:

1.     Begin(intro) (Horizons)

2.     Boneyards (Horizons)

3.     Gimme AD (Killing With A Smile)

4.     Idols and Anchors (Horizons)

5.     Carrion (Horizons)

6.     Guns for Show, Knives for a Pro (Killing With A Smile)

7.     Smoke Em' if you Got Em' (Killing With A Smile)

8.     Anasasis (Xenophontis) (Killing With A Smile)

9.     Feed them to the pigs (Horizons)

10.   Dead Man's Chest (Horizons)

11.   The Siren's Song (Horizons)

12.   Romance is Dead (Killing With A Smile)