ALL THAT REMAINS – Hove 09 – Hovescenen

ALL THAT REMAINS – Hove 09 – Hovescenen

All That Remains Hovescenen  20.30

Metalcoreheltene fra All That Remains var en av Hovefestivalens mest spennende bookinger i år etter min mening. Skulle dette bandet fra samme delstat som Killswitch Engage greie å toppe KSE's konsert fra fjoråret? Bandet som entret Hovescenen som oppvarmere til Slipknot har en ganske solid diskografi bak seg. I albumene "Behind Silence and Solitude", "This Darkened Heart", "The Fall of Ideals" og "Overcome" har bandet skapt metalcore på beste vis helt siden 2002. Som mange metalcore band startet de som In Flames fans og prøvde seg på denne melodiske dødsmetallen fra Gøteborg.

Man hører jo uten tvil inspirasjonen til tider. In Flames skal ha mye cred for utviklingen i det amerikanske musikkmiljøet.

Men tilbake til konserten. De startet heftig med låten "Not alone" fra deres mest populære album "The Fall of Ideals". Dessverre er lyden ganske dårlig og de tostemte gitarpartiene blir fort ganske grumsete. Dette er noe som preger konserten veldig. Men med en energisk vokalist som virkelig kan synge blir det fort liv i publikum. Hvem var det som sa at denne mannen ikke kan synge? Latterlig!

Det er bra liv i publikum og mospitene bygges opp etter hvert. Vokalisten kommuniserer bra med publikum og vi får høre hvor glad de er i Norge. Dette var deres andre konsert i Norge. På de tostemte soloene blir det dessverre dårlig lyd, noe som er veldig synd. Rytmegitaren er så utrolig mye lavere enn lead. En låt som spesielt ble ødelagt pga dette var godlåten "Six".  Bandet lekte med publikum og kastet ut t-skjorter ++ Vokalistens herlige opptreden dro bandet utrolig opp og dette ble uten tvil en jævli bra konsert. En annen ting som er imponerene er trommisen som faktisk spilte med brukket håndledd!

Mot slutten ble lyden mye bedre og de dro av låtene "Two Weeks" og hiten "This Calling" til stor begeistring fra publikum.

All That Remains er et jævli bra liveband som dessverre ble offer for Hovescenens dårlige lyd denne dagen. Vokalisten er stor! Terningkast 4. (sterk)