SOCIAL DISTORTION – Roskilde 09 – Danmark

SOCIAL DISTORTION – Roskilde 09 – Danmark

Arena 18:00

Social Distortion er et amerikansk punk/rock band. Deres slowtempo punk/rock har eksistert siden 1978 og var en av de ledende innen sjangeren på 80-tallet. Som mange andre band som har en del år bak seg så har det vært en del utskiftninger i lineupen. Siden oppstarten har bandet gitt ut 6 fullengdere og et par samleskiver.

Konserten:

Forventingene til konserten var bra og Social Distortion på plate funker som faen. Jeg gledet meg til å oppleve bandet live. Kl.17.58 kom det to personer innpå scenen som kalte seg Jan og Ulrik eller noe i den duren. De åpnet på en måte Roskilde'09 og ba gjengangere ta vare på de som var her for første gang. Det var jubel og stemning i publikum. Mye mer enn det kom til å bli under Social Distortion. Et par minutter over 6 gikk bandet rolig innpå scenen og startet sin rolige punk'n'roll. Gitarsoloer og småsure koringer fra bassist og gitarist var forventet. Men så utrolig kjedelig det var. De fire-fem første låtene var så kjedelige at jeg vurderte å gå. Men jeg valgte å bli igjen. Det var ikke før på coverlåten: Ring of Fire (Johnny Cash) at det ble liv i publikum. Det var massevis av folk men det var først på denne låta det ble en del allsang og dansing inni dette svære teltet ved navn Arena. Bandet gjorde egentlig en helt grei jobb på scenen men musikken ble rett og slett for kjedelig og lite variert i lengden. De spilte i nesten en time og et kvarter! Lysshowet er det ingenting negativt å si på, det var fett. Ellers så var lyden perfekt bortsett fra de to første låtene. Men dette ble en konsert som ikke fenget noe særlig. "Ring of Fire" og selvfølgelig avslutningslåta; "Story of my life" ble høydepunktene. Jeg sang en del på den siste da jeg sprang bort til presseteltet for å kjøle meg ned.