VOLBEAT – Roskilde 09 – Danmark

VOLBEAT – Roskilde 09 – Danmark

Orange 19:45

Danskene i Volbeat har gjort seg til publikumsfavoritter i Norge og det var veldig spennende å se hvordan de skulle gjøre det på egen jord. Volbeat har siden 2001 spilt sin herlige countryrock/metal og gitt ut albumene ved navn The Strength/The Sound/The Songs , Rock the Rebel/Metal The Devil og Guitar Gangsters and Cadillac Blood. På Roskilde var de satt opp til å spille den legendariske scenen Orange. Nøyaktig to år siden sist de åpnet festivalen på samme scene.

Konserten:

Nøyktig på slaget, entret Volbeat scenen til øredøvende jubel.
I lav kveldsol startet de det hele med låta ''Guitar gangsters & Cadillac blood'' og Roskilde var i gang med musikken på den Orange scene.

Folk foran scenen var i hundre fra første tone, mens publikum lengre bak var litt slappe i varme. Lyden var veldig varierende de første låtene, og spesielt på låt nr 3, men det tok seg gradvis opp utover konserten. Det samme gjorde publikum bakover også. Ettervert var det masse hender i været og flyvende ølbeger i lufta.

Etter å ha kjørt gjennom de 4 første låtene uten pause og prating, var det tid for å trekke pusten og prate til publikum. Vokalist og gitarist Michael Poulsen fant det også nødvendigt med å flerre av seg skjorte og slips, for nå var det på tide og virkelig starte festen.

"Rooooooooooooskilde, er dere klare til å feste?"

''JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!"

Så gikk de over på "Sad Man's Tongue" med allsang og hender i været.
Og sammen med en sval vind som kom innover et slitent publikum, kviknet folkemassen til som bare det.

Etter et par slurker Jack Daniels, så fortsatte de festen videre med ''Maybellene i Hofteholder" og man kunne merke godt at lyden hadde blitt bedre.

Uten å være det villeste bandet på scenen, var de likevel energiske og hadde et godt tak på publikum. De spilte også en ny låt fra den kommende plata, som ble tatt godt i mot av publikum. Holder alle låtene på den nye plata samme standard, blir det nok et knallalbum av Volbeat.

På slutten kom de med ene godlåta etter den andre, og det var tydelig at dem var på hjemmebane, for nå var det liv i hele publikum..Allsang, hopping, klapping og kasting av flere ølbeger. Det var så vilt i en periode, at jeg vurderte å trekke meg tilbake for egen helses del, men tok sjansen på å bli, man er tross alt på en rockekonsert!

Volbeat funker like bra live som på album, så dette var en relativ god opplevelse samlet sett. Men må få si til de 2 danske piger som stod foran meg å vrikket på rompa og slengte puppene rundt seg; dere skulle bare ha vist hvor nærme dere var å få meg til smeltepunktet. Og det hjalp ikke akkurat mot den varmen. Men både band, publikum og undertegnede koset seg bra på den første konserten på den Orange scene 2009.

Volbeat; svett dansk metal på hjemmebane!

Terningkast 4