TRONDHEIM ROCKFEST 09 – Dag 1 – Trondheim Torg

TRONDHEIM ROCKFEST 09 – Dag 1 – Trondheim Torg

Den store rockefesten på torget i Trondheim kunne ikke fått en bedre start enn hva den gjorde. Sol, sommer, fin temperatur og god rock'n roll og ikke minst; mye folk som møtte opp tidlig.

f15e5e5f181d24f871e68a7740ef40d3.jpgTrondheimsbandet Triosphere gjorde en av sine beste konserter noensinne da de fikk gleden av å åpne hele festen på Torget da Trondheim Rockfest 2009 åpnet. Arrangøren kunne ikke valgt et bedre band til nettopp den oppgaven. Større spilleglede enn hva denne gjengen viser på scenen, skal du lete lenge etter, og det er smittsomt. Publikum stålte om kapp med sola og bandet ga de tidlige fremmøtte en meget god start på helgen. Det samme gjelder den meget kraftfulle vokalen til bandets vokalist Ida Haukland; den finner du ikke mange andre steder enn akkurat i Triosphere. Triosphere ga oss en fin blanding av låter fra sitt debutalbum "Onwards" og låter som vil bli å finne på skive nummer 2, som bandet etter sigende ganske straks skal spille inn. De nye låtene virket lovende og man kan ikke annet enn på glede seg til det nye albumet.
Ny coverlåt fikk vi også og når Triosphere gjør en coverlåt, så spiller de ikke bare en cover og that's it liksom. Neida, de gjør det skikkelig og setter sitt særpreg på den. Denne gangen hadde de valgt seg ut Guns n' Roses låta "Welcome to the Jungle". I utgangspunktet en vanskelig låt å gjøre bra, men Triosphere klarte det glimrende. Ida gjorde sin kraftfulle vokal en del tørrere enn normalt, og vips så satt den som et skudd.

c6a718fa095ab3101a386eac7a349584.jpgKamelot inntok hovedscenen omtrent klokka 20 og ga oss en flammende opplevelse. Veldig dyktige musikere og det var tight og flott å se på, men det var en smule tamt. Selv om Roy Kahn strålte gjennom hele settet, ble det liksom aldri noe særlig trøkk fra scenen og de var flere som mente de hadde sett dem bedre før. Personlig har jeg aldri hatt noe forhold til Kamelot og/eller denne typen symfonisk metal, så hva de spilte, overlater jeg til andre å skrive om. Jeg kan ikke annet enn å skive om det jeg så og hørte og det var tydelig at dette var et meget profesjonelt liveband som hadde det gøy på jobb. Bandets relativt nye kvinnelige vokalist fungerte greit nok, selv om det virket som alt hun gjorde var nøye innøvd. Slike ting kan ødelegge mye om det ikke sitter 110 %, og om det satt 110 % eller ikke, vet jeg lite om, siden jeg aldri har sett bandet før. Men de 2499 andre oppmøtte virket fornøyde og da hadde vel bandet gjort jobben sin.

07942353fb72381464fa2c363a5fb91d.jpgDimmu Borgir i dagslys; ja, det høres ikke bra ut. Det er liksom noe som skurrer, men gutta ga jernet og leverte sin beste konsert noensinne i midt-Norge. Med et gigantisk pyroshow leverte Shagrath og hans menn en majestetisk opplevelse for de mange svartkledde på Torget.Lyden var slettes ikke så ille under første del av konserten, men lydskuerne gjorde sitt til at dette ikke ble så bra som det kunne ha blitt. Lyden varierte noe inni helvete etter hvor du stod, og dermed ble det en varierende konsert lydmessig for folket. Selv forsøkte jeg flere steder og ble ikke særlig imponert over hva de oppe i lydburet presterte. Men det som skjedde på scenen ble jeg og de fleste av de 2499 andre imponert over. Det var majestetisk stort, tight og akkurat passe høyt nok. Vi fikk servert en masse gromlåter fra hele backkatalogen deres, også inkludert en låt de visstnok aldri hadde spilt live før, og det uten at jeg helt fikk med meg hvilken låt det var snakk om. Jeg fikk derimot med meg at Shagrath pratet norsk mellom låtene, for det gjorde han ikke de 2 siste gangene jeg så dem her oppe (Hell 07 og Trondheim 03). Det er jo det minste man kan forvente av et norsk band med en norsk vokalist i Norge. Roy Kahn fra Kamelot er jo norsk, og selv om han synger i et amerikansk band, pratet han norsk han også.
Da Dimmu avsluttet med den enorme "Progenies of the Great Apocalypse", var nok Dimmu Borgir der og da verdens beste black metal band for mange av de fremmøtte. Ståpels, frysninger og det som verre er var også å oppdrive hos undertegnede og kvelden var til de grader reddet.

5c2509bfe61fbcf37737b6793f563a0b.jpgEtter at Dimmu var ferdige, trakk ca 700 hundre over til Prinsen Hotel og konserten med Jorn. Den konserten ble en liten nedtur etter oppvisningen på hovedscenen på torget. Ikke det at gutta på scenen gjorde en dårlig jobb, men overgangen fra 2500 tilskuere og metal fra en stor høy utescene med høy lyd til en mørk liten lav innescene med dårlig lyd, ble ikke helt det store. Man hadde håpet at dette skulle bli som et lite nachspiel etter Kamelot og Dimmu Borgir, men det ble det ikke. Det ble kjedelig og trist og etter 5 låter fikk jeg nok og trakk hjemover.

For flere bilder, sjekk vårt galleri