ONDSKAPT – Oslo – Betong

ONDSKAPT – Oslo – Betong

Og der var vi, disse fortapte sjelene fra Scream forumet (om jeg har forstått ting riktig), meg selv og noen til. Ja, som du skjønner så var det overraskende få metallere til stede. Det er veldig skuffende, siden begge disse svenske bandene lager musikk på høyde med det som foregår innenfor True Norwegian Black Metal scenen. Nå skulle bandet One Tail, One Head, men siden det foregikk noe tragisk i Trondheim en uke eller to før konserten ble det aldri noe av det.

ea39e08d3bfcb7727a1f86e259bc272d.jpg

Orcivus spiller ikke noe genresprengende. De spiller black metal uten noe om og men. Men det som overrasket meg, til tross for at jeg kjenner albumet deres, er at musikken deres er variert og veldig bra i live-settingen. Selv om en del låter følger samme oppskrift, ble musikken like fullt spennende nok til at jeg ble stående der fra begynnelse til slutt. Og om jeg husker rett, så sluttet de med "Liturgical Perversity" som har et avslutningsparti jeg mener ikke står tilbake for mange andre band.

Det som dessverre trakk ned var lyden på denne South Of Heaven arrangerte gigen. Gitarene var for lave og dermed ble det ikke det trøkket som er ønskelig. Synd egentlig, fordi bortsett fra dette var Orcivus en positiv overraskelse og som jeg gjerne ser og hører igjen ved neste anledning.

6cc24c0f16204b62ac02d13ce2751d30.jpg

Ondskapt led av samme utfordring, i og med at lyden egentlig ikke ble noe høyere. Den var for så vidt klar nok, men det blir for lite trøkk i salen underveis. Utover dette spilte Ondskapt en gig som nok ikke klatrer inn i historiebøkene for sin fantastiske musikalske opplevelse, men jeg kjenner de to full-lengderne nokså godt, og det gjør alltid godt/ondt å høre musikk som har en behagelig rytme, men som samtidig har et ekkelt preg over seg. Det er noe med melodilinjene som er ubehagelig, til tross for at det til tider er overraskende melodiøst. Det kan ha med selve tempoet i låtene, som stort sett foregår i mellom-tempo. Altså, ikke raskt, men heller ikke doom.

Vokalisten gjorde også sitt beste for å fucke opp stemningen, men det er nok vanskelig når det er så få tilstede som det var i aften. Han sang OK, men lyden gjorde mye til at verken gitarene eller vokalen kom helt til sin rett. Synd egentlig.

Og til slutt; Jævla black metallere som holder seg hjemme når det endelig kommer kule band til Oslo!!!

ondskapt.atspace.com

www.orcivus.com