EL CACO – Trondheim – Samfundet

EL CACO – Trondheim – Samfundet

Kongene på haugen

22.35 startet det som skulle bli en minneverdig og høyoktan av en konsertkveld. Insense med sitt enkle men veldig effektfulle lysbruk ga alt de hadde på scenen. De startet hardt og avsluttet brutalt. En god oppbygning av låtsortemang gjorde så stemningen i Storsalen økte for hver låt. Med 300 forhåndssolgte billetter og en pen kø ved inngangen gjorde så det ble mye folk, men ikke helt stappa. Og det kan være greit når halve gulvet skal stå å headbange inn i hverandre.

Insense kan nok spille skjorta av de fleste,men med en ikke like bra vokal blir det ikke helt perfekt. Da er det også greit at gutta fokuserer mest på å spille og ikke synge.

Med Insenses tighte dømetall spilling og en fantastisk trommis som holdt hele scenen i sjakk ble folk varme i trøya og klare for Oslometall på sitt beste.

Om ikke de er Norges svar på Tool så er det lett å høre, og da spesielt på siste albummet "Heat", at gutta i El Caco har vokst opp med Tool i platehylla. Blant annet "Individuals" på siste skiva er som snyti ut av et Tool album, og denne var vi da også så heldige å få med oss på slutten av konserten.

En annen sammenligning med de store gutta er hvor fantastisk korrekt og synkront de spiller, det er nesten som å høre på skiva, og når man er så rutinerte som El Caco er blitt på scenen og spiller den ene godlåta etter den andre så blir det knall stemning.

Da dette er en metallkonsert er det viktig med høy og klar lyd, dette klarte ikke Samfundet å levere. En litt gromsete tone lå som et teppe over lydnivået gjennom hele konserten, noe som resulterte i mye øredotter.

Personlig savnet jeg et par låter, men med en slik seiersrekke av låtvalg så kan man jo ikke klage. Stemmen til Øyvind Osa holdt utrolig nok gjennom hele konserten, for han sparte ikke på stemmebåndet denne kvelden. En garva frontpit sto for crowd-surfing og nakkesleng, de litt lenger bak var med de også, men var kanskje mer opptatt av å se og høre den fantastiske konserten som El Caco leverte. Jeg har alltid tenkt om El Caco som et lite Oslo band som har gjort suksess, og som de absolutt fortjener. Men i kveld føltes det som om jeg var på konsert med noe større enn det. Som et profesjonelt internasjonalt storband som har solgt millioner av plater og spilt på scener med 100 000 publikum sto på scenen og lagde underholdning av ypperste klasse.

En veldig bra konsert som plasserer El Caco i VIP avdelingen for live band,men for folk som har sett dem før så har de nok vært i denne avdelingen ganske lenge. Neste gang de kommer til Trondheim skal vi være der og ønske dem velkommen med åpne armer.