ZEROZONIC – Trondheim – Fru Lundgreen

ZEROZONIC – Trondheim – Fru Lundgreen

Zerozonic gigen på Fru Lundgreen hadde jeg bestemt meg for tidlig at jeg skulle overvære, men så dukket det opp ekstra timer på jobb som gjorde at jeg slet litt med å klare å karre meg nedover i tide til konsertstart. Jeg vurderte til og med å avlyse hele besøket mitt, men heldigvis bestemte jeg meg i siste liten for å ta turen ned til den rocka fruen for å la meg glede av dette sørlandsbandet.

Jeg rakk akkurat å ankomme Fru Lundgreen i det oppvarmingsbandet Irr startet opp motoren og begynte å spille. Irr er et band jeg tidligere har omtalt som IRRiterende kjedelig, og jeg hadde nada forventninger til deres konsert, men heldigvis har de hatt en meget bra utvikling siden sist og de gjorde sine saker meget bra. Bandet var først og fremst gått fra å være en kvartett til å bli en trio, samt at stilen deres er mer spennende nå enn hva tilfellet var forrige gang jeg så dem live (ca 15 måneder siden). Teknisk progressiv death metal med mange spennende andre innslag og en kraftfull god vokal. Det var tungt, heavy og progressivt og til tider veldig seigt. Dette gjør at de skiller seg ut fra mengden av andre band som prøver å gjøre det samme som Irr. Det var litt varierende det de leverte; jeg fikk en tidlig Soulfly feeling noen ganger i løpet av konserten og da koste jeg meg. Jeg var på vei inn i "IRRiterende kjedelig-land" et par ganger og da var jeg på vei ut døra. Men det kom også mange gode øyeblikk som gjorde at jeg ble stående og nyte og spesielt under en kongelåt kalt "Chaos Theory" der bandet var mye mer progressive og tekniske enn på det øvrige materialet. Slikt vil jeg gjerne ha mer av.
På sitt beste er Irr veldig gode, og på sitt verste er de ikke fullt så gode. Avslutningen på konserten ble av det siste slaget og den ekle irriterende kjedeligfeelingen tok overhånd og jeg ble lei.
Irr har helt klart forbedret seg det siste året, men det er fortsatt en del låter og låtpartier som ikke helt holder samme standard som det beste de har å by på, men definitivt en flott konsert.

Etterpå var det bare å vente til Zerozonic skulle ta over scenen og etter at de hadde fått orden på et par kranglete amper, stod gutta klare og festen kunne begynne.
Bandets gitarist Daniel Olaisen hadde på forhånd fortalt meg at dette var dritfett live og han hadde ikke tatt i for mye. DET var dritfett og partyfaktoren steg mange hakk i løpet av denne opptredenen. Zerozonic er ikke bare et band som spiller konsert, de kommuniserer meget bra med publikum og lager fest, og man skulle ønske det var flere band som gjorde dette så bra som det Zerozonic gjorde denne lørdagskvelden på Fru Lundgreen. Alle nede i kjelleren hadde det moro, og det inkluderte også bandet.
Pantera-faktoren var selvsagt høy, noe som på forhånd også var annonsert og den feelingen hadde man omtrent gjennom hele konserten. Jeg hadde skrevet i mine notater at dette var en meget god substitutt for folk som ikke har fått sett Pantera live og det selv om bandet spiller selvskrevne låter (bortsett fra partylåta helt til slutt). Dette er ekte heavy metal slik heavy metal er på noe av sitt beste.
Det var noen vokale ulumskheter nå og da som vi kunne klart oss uten, men ellers var dette enda bedre enn hva man hadde turt å håpe på.

Til slutt vil jeg skryte litt ekstra av lyden nede på Fru Lundgreen. Den var en tanke høy, men den var ren og fin og meget bra og gjorde dette til en av de aller beste konsertopplevelsene man har opplevd nede i kjelleren til den gamle fruen.