BLACK LABEL SOCIETY – Oslo – Sentrum Scene

BLACK LABEL SOCIETY – Oslo – Sentrum Scene

Når Zack Wylde og gutta børst gjestet Oslo denne kvelden var det uten oppvarmere. Det er en positiv ting, da blir det mer fokus på bandet alle har møtt opp for å se.
Det er ikke stinn brakke, ei heller glissent med folk, så folk passerer hverandre uten nevneverdig mye trengsel til og fra baren og scenen.
Et stort svart forheng med en enorm hodeskalle dekker til scenen idet røde varsellamper blinker, sirene hviner og en dyp røst introduserer kveldens bøller og gjør publikum klar til show.
Frontdropen faller og to vegger av forsterkere med doktorgrad i øs kommer til syne bak en mastodont av en mann vi har gledet oss til å se og høre! Lyden er strengt talt i høyeste laget, vokalen vanskelig å få tak i og det var generelt et rotete lydbilde som blir noe bedre utover kvelden. Lyset var bra, lysmannen gjorde en god jobb med riggen og det reddet nok kvelden for min del. Når jeg går på konsert er det helheten som teller, lys, lyd, performance, hele pakka. Det bør være et minimum for band som ønsker å formidle noe fra en scene.

Det blir dessverre litt for mye av det samme denne kvelden. Låtene blir litt for like, lyden var langt fra noen lytteopplevelse, mannen kan utvilsomt spille gitar og viser fram litt old school solo show inkl. posing og korsing samt brystbanking i det uendelige. Bandet gjør en god jobb, laidback og tight dog uten den store overtalingsevnen.

For meg som har begrenset kjennskap til musikken, er det en låt som gjør konserten verd å overvære. I mitt sinn er det uten tvil "In this river" som går av med seieren. Når pianoet kommer frem og et 3x3m stort bilde av Dimebag Darrel, som forøvrig var en av beste kompisene til kveldens frontmann, henges opp på scenen, er det nærmest andektig stemning på Sentrum scene, og det skulle bare mangle! En flott sang til en fantastisk kunstner jeg og mange andre savner. Hvil i fred, Dime!

Alt i alt en ok kveld, jeg ventet vel mer magi, ikke bare rutine, liker man lite inspirerende rølp er dette et band du trygt kan gå og se. Hvis du liker å bli spyttet på!
Jeg har nok vært på min siste Black Label konsert.

Tips :Sjekk ut "In this river".