BIOHAZARD på Garage Oslo (6/12)

BIOHAZARD på Garage Oslo (6/12)

BIOHAZARD (US)

Support: HÅRDA TIDER (S) + THE KIND THAT KILLS (S)

Oslo – Garage

Lørdag 6. desember

C.C. NOK 250,-

Den orginale line-upen med Evan Seinfeld, Billy Graziadei, Danny Schuler og Bobby Hambel feirer 20 års jubileum! Biohazards berømmelige oppskrift på fusjonen av aggressiv hardcore, punk, og sinnametal – sterkt preget av samfunnskritisk og autentisk Brooklynsk, tidløs hip hop!

BIOHAZARD (US)

Biohazard oppstod som et helt nytt fenomen i 1987 i Brooklyn, N. Y. Den selvtitulerte debuten i 1990 skapte et trofast publikum. Som er her tyve år etterpå, med gamle og nyfrelste fans.

Som en av forgjengerene for krysseren hardcore, rap og metal ble Biohazard svære helter iløpet av nitti-tallet.

I 1992, signerte Biohazard på Roadrunner Records, og den politiske ladede "Urban Discipline" ga bandet stor internasjonal annerkjennelse. Mye takket være MTV's evige rotasjon av låta "Punishment" på Headbangers Ball ble skiva en salgssuksess som solgte over en million eksemplarer verden rundt.

Biohazard åpnet store show for House Of Pain, Sick Of It All, Fishbone og Kyuss.

Den originale lineup-en bestod av bassist/vocalist Evan Seinfeld, gitarist Bobby Hambel, og trommeslager Anthony Meo. Gitarist/vokalist Billy Graziadei steppet inn rett etterpå. Meo forlot plattformen på scena og hardtslående Danny Schuler overtok (han regnes nå som den opprinnelige trommisen).

Som med alt nytt innen musikk er det alltid en eller annen journalist som misforstår. Biohazard ble beskyld for å ha fascistisk lyrikk, en beskyldning som falt på stengrunn. For ironisk nok har frontmann Seinfeld jødisk bakgrunn. Etterhvert ble det ikke stilt flere spørsmål fra den kanten.

biohazardinni.jpg

I utgangspunktet oppfattet ikke Biohazard på seg selv som et hardcoreband, men ved å dele scene med band som Cro-Mags og Agnostic Front ble de raskt assosiert med termen. Biohazard knyttet også tette bånd til New Jersey hardcorebandet Mucky Pup som ble deres største fans. Etterhvert dannet x-medlemmer av M.P  Dog Eat Dog og har til dags dato hatt mer enn et musikalsk vennskap til Biohazard med ditto gjensidig påvirkning.

Biohazard ga ut fjerdealbumet "Mata Leao" i 1996 som trio. På Mata Leao turen ble tidligere Helmet gitarist Rob Echeverria hyret inn. Samme året spilte de på Ozzfest med Ozzy Osborne, Slayer, Danzig, Fear Factory og Sepultura.

 

 

"Kill Or Be Killed" fra 2003 ansees av mange som Biohazards største bragd, et statement på at amerikanerne ikke var en kortlivet nitti-talls motreaksjon til hårbanda på åtti-tallet. Bandet har fortsatt sin kompromissløse kamp for å fremme retten til å tenke sjæl. 

Med en uvanlig giftig coctail av enkle riff og et  rasende meddrivende lydbilde blodknuser Biohazard den fordervede amerikanske drømmen. Blå-politikken spydd ut gjennom sterke verbale angrep som gir hardslående gjenklang og løsner betongkanter i New Yorks hip-hop miljøer. Nettopp denne musikalske krysseren har gitt Biohazard stor bredde i sin fanbase.

Medlemmer har kommet og gått, og Biohazard har hatt utallige sidesprang. Til syvende og sist har spiriten til å keep going alltid vært der!

Graziadei  formet et nytt band med medlemmer fra Kittie and The Groovenics ved navnet Rodek. Senere Suicide City. I oktober 2005 ble Biohazard offisielt oppløst, men en måned senere ble det annonsert at det likevel ble en 2006 tur etter slippet av "Means Of The End". "Live In Fransisco" utkom året etter.

Nå er det tyve år sden rebellene møttes for første gang. Det er en ære at Biohazard vil feire på Garage!!!

<A href="http://annonser.dagbladet.no/eas?cu=44;ty=ct"></A>

Orginal line-up:

Evan Seinfeld – vokal, bass

Billy Graziadei – vokal, gitar, keyboard

Danny Schuler – trommer

Bobby Hambel – gitar

Diskografi:

Biohazard (1990)

Urban Dicipline (1992)

State Of The World Adress (1994)

Mata Leao (1996)

No Holds Barred (1997)

New World Disorder (1999)

Uncivilization (2001)

Kill Or Be Killed (2003)

Means To An End (2005)

Live in San Francisco (2007)

Kildebruk: Dagbladet,

www.myspace.com/biohazard

HÅRDA TIDER (S)

hårdatider.jpg

Med en endeløs rekke forbilder som Bonty Moore,Widowin pain,Fela Kuti,The Skår,Captain Beefhart, Mystic balloon, Pimp Kinky and the magical prostitutes, Sgt sunshine, Yindi Garra, Eddie Fernandez og Dj Popovac er det ikke rart sementblanderen til Hårda Tider er dratt til bristepunktet til av hardcore pop-punk. Til og med litt trashy grus sniker seg inn i musikken.

Bandet fra Malmö, Sverige, har nettopp levert en splitterny 7'tommer – "Hårda Tider Crime City Hardcore".

Sjekk ut låter på morsmålet som "Omradet" og "Gatans Lag" på maijspeisen.

 

 

 

 

Hårda Tider – låter som INGET ANNAT!

www.myspace.com/hardatiderhc

 

 

 

THE KIND THAT KILLS (S)

tkt.jpg

Etter EP-utgivelsen TKTK i 2006 har bandet  fra Stockholm fremdeles sine undergrunns skills inntakte. Hardcore punk og old scool som aldri før har TKTK ofte blitt sammenlignet med band som Damage Control, Fire Up og Get Lost

Konserter med The Kind That Kills viser europeisk publikumshysteri på sitt aller beste! Når TKTK kjører på med bastarder som "End of the Road" og " My Promise" har volumknappen forlengst ramlet av.

Sweden´s finest brand of Hardcore Band!

http://www.myspace.com/thekindthatkills