SHINING – Trondheim – Samfundet

SHINING – Trondheim – Samfundet

Lørdag 11. oktober fikk vi finbesøk her i Trondheim. Ingen ringere enn norske Shining skulle spille litt for jazzsugne trøndere med bart og mokasiner! Jeg så Shining sammen med Enslaved på Moldejazz i år og det var grisefett, men jeg må innrømme at jeg likevel var utrolig spent på denne konserten for jeg har aldri sett KUN Shining før. Jeg og Kristian inntok Klubben til halv elleve, annonsert konserttid, men bandet gikk ikke på før den hadde rundet elleve. Så, ekstremt spent ventet jeg på hva jeg hadde i vente!

Det skulle vise seg å bli en ekstremt herlig og bra konsertopplevelse. Ikke at jeg forventet noe annet for Shining er utrolig kult på plate og de virket dyktige på jazzen også. De spilte låter fra samtlige plater om jeg ikke tar feil og selv har jeg dessverre for det meste kun kjennskap til albumet Grindstone. De skapte en stemning som var utrolig magisk og det virket som om de fleste til stede (en ganske bra mengde etter hvert) storkoste seg under hele konserten for tilbakemeldingene i form av applaus var bra under hele konserten. Det var låtene fra Grindstone som jeg fikk mest utav, men fy faen, hele konserten var en knakende god opplevelse. De spiller ikke bare bra musikk, men balle så teknisk det er, og da med positive fortegn. Enten Jørgen kjører på med gitar, saksofon eller fløyte er mannen en fryd for øyet med sin spilleglede og iver. Han viser at han er drivende dyktig på flere instrumenter, men det gjelder da ikke bare ham. Mest imponert blir jeg kanskje over trommis Torstein Lofthus og det han får ut av sitt lille trommesett. Fantastisk!!!

Shining er utrolig variert og de vinner veldig mye på akkurat det for hele tiden er man litt spent på hva det neste blir. At Jørgen hele tiden bytter på hva han spiller på hjelper nok også på.

Det var ikke ett eneste dødpunkt på denne konserten. Shining innehar en nerve som er sjelden vare og de scorer full, full pott!!!

Så mitt tips blir følgende: har du mulighet til å se Shining live så gjør det!!!!!