IN FLAMES & GOJIRA på Sentrum Scene (31/10)

IN FLAMES & GOJIRA på Sentrum Scene (31/10)

Fredag 31.10.08 Sentrum Scene

IN FLAMES

+ Supp.: Gojira + Sonic Syndicate

In Flames har i årevis tronet høyest på svenskenes metalhimmel og har etter hvert også erobret resten av verden. Fra å være et rent death metal band har In Flames de siste årene blitt noe rundere i kantene og på det siste albumet, årets "A Sense Of Purpose", serverer de en perfekt hardrocksyntese i skjæringspunktet mellom band som Slayer, Iron Maiden og Korn. Bandet satte punktum for årets Hovefestival med en gnistrende konsert. Franske Gojira og svenske Sonic Syndicate sverger begge til death metal-sjangeren og sørger for perfekt oppvarming til den svenske metalstorheten.

Bill. kr. 300,- + bill. avg.

18 år leg.

In Flames på MySpace
Gojira på MySpace
Sonic Syndicate på MySpace

 

 

 

In Flames sin historie begynner da tre medlemmer fra bandet Ceremonial Oath, Jesper Strömblad, Johan Larsson, og Glenn Ljungström, sluttet i bandet og begynte på et eget musikkprosjekt. De spilte inn en kort demo som de så sendte til et par mindre plateselskap. Det tok ikke lang tid før eieren av Wrong Again Records bestemte seg for å gjøre en avtale med dem, og etter denne avtalen kom et album ved navnet Lunar Strain. På den platen var musikken mer aggressiv en den er nå. Vokalen på albumene ble innspilt av Mikael Stanne, som ikke lenge etter forlot In Flames for å spille i Dark Tranquillity. Tidligere vokalist i Dark Tranquillity, Anders Fridén erstattet ham. Bandet fikk masse positiv kritikk fra pressen, og ble populære innen svensk Metal. I 1995 slapp de ut en EP som gjorde dem kjente over hele Europa. EPen het Subterranean. Dette var før Anders Fridén begynte å synge, og vokalist på den EPen var Henke Forss. EPen gjorde at plateselskapet Nuclear Blast la merke til bandet, og som gav In Flames et tilbud på en kontrakt på en utgivelse i Europa, som ble godtatt.

Ettersom bandet vokste måtte Johan Larsson og gitarist Glenn Ljungström forlate bandet. Grunnen var at de allerede var med i andre band, og nå som In Flames ble større fikk de for lite tid til sine egne band. Det siste de gjorde i bandet var innspillingen av Whoracle i 1997. Etter dette ble Peter Iwers og Niklas Engelin invitert til bandet på turneen de hadde sammen med Dimmu Borgir etter suksessen med Whoracle. Turneen gikk så bra med den nye oppstillingen at de to ble en del av den permanente oppstillingen. Etter dette reiste In Flames på sin første ikke-Europeiske turne, og spilte sin første konsert utenfor Europa, i Japan. Men etter den turneen sluttet Niklas Engelin i bandet med en begrunnelse på at In Flames hadde forandret musikktype etter de første albumene, og han ikke likte den typen musikk bandet nå spilte. Tidligere trommis, Björn Gelotte, tok over gitaren, og Daniel Svensson, som tidligere spilte i Sacrilige, tok over trommene. Under den nye oppstillingen spilte de inn Colony i 1999, og like etter la de ut på en ny turne.

I 2000 ble albumet Clayman gitt ut. Rundt denne tiden hadde In Flames blitt veldig godt kjent verden over, og spilte nå sammen med flere andre kjente band som SlipKnot, Dream Theater og Testament. Gitaristen i Arch Enemy på den tiden, Chris Amott, spilte på en av låtene på platen, Suburban Me. Peter Iwers forlot bandet midlertidig da hans første datter ble født, og Dick Löwgren ble valgt som reserve i perioden. Da Peter Iwers kom tilbake til bandet ble live albumet The Tokyo Showdown spilt inn på en live konsert i Japan. Dette var i 2001. I 2002 slapp In Flames ut sin første plate som ikke var spilt inn på Studio Fredman, Reroute To Remain. Dette var første albumet der In Flames hadde klar vokal og ikke bare growling. Dette ledet igjen til blandede anmeldelser, nye fans, og gamle fans som som kjeftet på bandet, og mente at de var blitt utsolgt og at det gikk nedover for dem. I 2004 ga de ut sitt syvende album, Soundtrack To Your Escape som var enda et steg i retningen mot klar vokal.

I September 2005 ble en DVD-boks gitt ut under navnet Used and Abused: In Live We Trust. In Flames turnerte på Ozzfest i 2005 på hovedscenene og støttet Motörhead på deres 30-årsjubileum turne i høsten 2005. Bandet solgte over en million album før deres siste album kom ut, Come Clarity. Come Clarity var spilt in i mars 2005 men ble ikke gitt ut før tidlig 2006. Albumet er bandets mest suksessrike album så langt og har fått gode anmeldelser både fra aviser, blader og fansen, inkludert de som hadde blitt skuffet av de to siste albumene. Albumet lå på toppen av listene i både Sverige og Finland i de første ukene etter utgivelsen, og havnet i tillegg på plass nummer 58 på US Billboard topplistene, med over 24,000 solgte den første uka.

Etter utgivelsen av Come Clarity var bandet med på The Unholy Alliance turneen i Europa sammen med Slayer, Children of Bodom, Lamb of God og Thine Eyes Bleed. Jesper Strömblad, som var en av de som var med på å starte bandet, var ikke med på alle konsertene på grunn av personlige problemer, og er fremdeles ikke med på bandets konserter og øvelser. De andre medlemmene sier at de tror han snart vil komme tilbake. Niklas Engelin er reserve for Jesper Strömblad, og spiller gitar mens han er borte.

In Flames ble ferdige med innspillingen av deres niende studioalbum i oktober 2007, i deres eget studio, IF Studios, som ligger i Göteborg i Sverige.

I 2007 spilte bandet i Dubai på den årlige Dubai Desert Rock Festival. In Flames spilte også på Bloodstock Open Air festivalen i august 2007. I april og mai neste år, 2008, deltok In Flames på Gigantour 3: North America, sammen med Megadeth, Children of Bodom, Job for a Cowboy og High on Fire.

Den 23. januar sa bandet at de hadde spilt inn en video for den kommende singelen, The Mirror's Truth, og la bilder fra videoen ut på deres MySpace.

Den fjerde april 2008 ga In Flames ut sitt niende studioalbum, A Sense of Purpose. Den første singelen fra dette albumet heter The Mirror's Truth, og ble utgitt i Europa den 7. mars 2008.

 

 

Gojira_logo_1.jpg

 

Sjelden dukker det opp band som til de grader tar tak i deg som metalfan som det tilfellet var med bandet til Christian Andreu, Jean-Michel Labadie og brødrene Joe og Mario Duplantier. Bandets 2 siste studioalbum "The Link", som ble enda mer fantastisk i form av "The Link Alive" DVD-en og den vidunderlige "From Mars to Sirius" trollbinder deg verre enn prinsessen på erten. Det verserte rykter om at dette bandet var noe helt spesielt live og etter hvert dukket navnet deres opp på festival line up-er over hele Europa. Blant annet under fjorårets Hove Festival imponerte bandet med en knakende god konsert som høstet glimrende kritikker fra både presse og den gjengse festivaldeltager i tillegg til fans av dette franske meget spesielle franske death metal fenomenet kalt Gojira.

Bandet har 3 album på samvittigheten der "From Mars to Sirius" fra 2005 står som bandets hittil største øyeblikk på utgivelsesfronten, men man blir ikke forundret om de kommer opp med enda større høydepunkter i årene som kommer. I de siste ukene og månedene har gutta nemlig vært i studio og jobbet med sitt fjerde album. Denne utgivelsen vil få tittelen "The Way of all Flesh" og er ventet ute på markedet 13. oktober i år. Samtidig kan vi heller ikke glemme at bandets vokalist Joe Duplantier har vært med som bassist i Cavalera Brothers reunion tingen kalt The Cavalera Conspiracy og dette har også vært med på å spre Gojira navnet rundt omkring i den vide verden. Og med denne nye kommende skiva vil nok enda flere slenge seg på Gojira bølgen og bli en del av den sterkt voksende mengden.

 

 

SonicSyndicate_logo.jpg

 

Bandet ble startet i 2002 av brødrene Roger, Richard og deres fetter/søskenbarn Robin Sjunnesson. De ville starte ett band sammen etter at de hadde tatt pause fra deres andre band. Tidligere hadde de hatt ett band sammen med noen klassekamerater men nå ville de starte ett nytt prosjekt og denne gangen spille en annen skjanger. Det nye bandet kaldte de Fallen Angels, og bandet spilte heavy metal inspirert av Iron Maiden og melodisk death metal inspiret av In Flames. Fallen Angels spilte sitt første sang på en talentjakt som skolene i Falkenberg holdt i mars 2003. De kom til finalen men vant ikke konkurransen. Bandet likte responsen de fikk av publikum og folket som var innblandet i konkurransen. Snart hadde de klart å bli «store» i hjembyen. De spilte inn tre demoer som heter Black Lotus, Fall from Heaven og Extinction.

I desember 2005 skrev bandet kontrakt med plateselskapet Pivotal Rockordings i USA, så begynte de og lage debu albumet Eiden Fire. Før bandet var ferdig med debu albumet skiftet de navn til Sonic Syndicate. Eden Fire ble sluppet ut den 13. september 2005. Dette albumet var en blanding av Gothenburg Metal og Hardcore. Etter en stund ble bandet kjent og fikk fort fans i Sverige. Senere samme år gjennomførte de en svensk turne for og reklamere mere for debutalbumet sitt.

I begynnelsen av 2006 ble Kristoffer Bäcklund erstattet av John Bengtsson som var et aktivt medlem i melodisk death metal bandet DØDZ. Under våren 2006 ble bandet forsterket av sangeren Roland Johansson. Grunnen var at bandet ville ha større dynamikk i sangene og mere initiativ fra publikum live, noe som Roland Johansson kunne hjelpe de med.

I 2006 var Sonic Syndicate med i Nuclear Blasts konkurranse. De tre beste bandene av 1,500 påmeldte band skulle få en platekontrakt. Sonic Syndicate var ett av de tre bandene som vant. Bandet spilte så inn sitt neste album Only Innhuman som ble utgitt 18 Mai 2007.

To av medlemmene i bandet, Roger og Richard har gatt med på og spille inn et samlingsalbum, Nuclear Blast All-Stars, med den gamle Soilwork gitaristen Peter Wichers. De har også spilt på den store heavymetall-festivalen Wacken Open Air i 2007.