Ukjentfestivalen på Garage – hvordan gikk det?

Ukjentfestivalen på Garage – hvordan gikk det?

Norge strømmer over av festivaler. Norge er det landet med flest festivaler per innbygger. Det finnes store festivalene som enten går noe så enormt på "snørra" eller går med susende million overskudd. Det er de som er fornøyde med litt i pluss. Det er også sånne som de i Ukjentfestivalen. Festivalledelsen i Ukjentfestivalen kunne ikke brydd seg mindre om million overskudd. Penger er kun en faktor i et rikmanns hjerte. For ledelsen i festivalen handler det om at flest mulig får muligheten til å se uetablerte band. At så mange som mulig får sjansen til å se neste års store stjerner i et tett og intimt arrangement. Basert på den filosofien er det helt klart at Ukjent 08 på Oslo Garage fra 24-25 oktober ble en gigantisk suksess. Med nærmere 200 nyfrelste musikk fans gikk det i pluss for Ukjentfestivalen.

Fredagen fikk seg en midt i fleisen tidlig på kvelden takket være Cyndi Lauper sin opptreden på Sentrum Scene og Oktoberfest. Tiltross for en sen start klarte nærmere 70stk å finne veien ned til Oslo Garage sine lokaler for å rocke litt med Askungen, Lemonstone Circus, Supercraft, Pay Attention, Blue Monday, Agate, Seed og Acelsia.

Lørdagen slo sin forgjenger med nærmere 60stk, med totalt 130 tilskuere som kom ned til Oslo Garage sine lokaler, og når festivalledelsen seinere på kvelden bestemte seg for å åpne dørene og slippe inn folk gratis åpnet menneske strømmen seg noe enormt og snaue 170stk var å så Wolfgang Pop sin avslutningskonsert. Tidligere på dagen spilte Call for riot, Arild Gangdal, Pelsjegerne, Peevish Penfriend, Thelma, Shoot the breeze, Gogutadn (te ho Gommo) og Jacks or Better.

Festivalledelsen i Ukjentfestivalen er strålende fornøyd med resultatet for den første av i alt tre festivaler som vil bli arrangert denne høsten. Festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen sa følgende om hva han syns om responsen "Det er helt vanvittig å se hvor stor interessen er rundt et konsept som Ukjentfestivalen. Det viser at markedet er der for festivaler som Ukjentfestivalen, at flere og flere vil se det musikk undergrunnen ha å by på. Dette er bare vårt andre år som festival og vi håper at neste gang vil enda flere ta turen, da satser vi på større arena." Nå gjør ledelsen seg klar for festival på Energimølla på Kongsberg 21-22 november og Støperiet i Tønsberg 19-18 desember. Vel møtt!