SAHG – Oslo – Garage

SAHG – Oslo – Garage

Med en liten stonerperiode våger jeg meg frampå for å se Sahg igjen, et band som sist jeg så dem imponerte som liveband, men ikke traff helt musikalsk. Hvordan blir ståa på lille garage kontra Screamfest, med litt andre forutsetninger?

8c9dff128d9a813b778253656dabf8c8.jpg

Vel, først ut er Jaqueline, et hittil ubeskrevet blad for meg. Vi snakker her om en trio som også ligger i den relativt seige stoner-gata, men vipper mer over mot typisk 70-talls rock/hardrock med en vokal som jeg oppfatter mye mer poppa. Det hele låter massivt som faen musikalsk, og jeg kan ikke gjøre annet enn å la meg imponere over lydbildet de 3 skaper sammen med instrumentene sine. Det er også mange partier og arrangementer som fenger og gir assosiasjoner mot alt fra Neurosis til Sabbath og Zeppelin, men likevel er det noe som skurrer fælt for mitt vedkommende. Vokalen mangler særpreget som må til for å sette en spiss på låtene og er for tynn til å bygge stort under, så det hele blir svakt og malplassert. Det samme kan sies om låtene, der de er solid sammensmurt så mangler de det som gjør at låtene fenger og setter seg, eller virkelig røsker tak i deg. Alt i alt fryktelig solid underlag, men både kremen og glasuren mangler på toppen her.

afbb1bfc304da124af37075be5e47b76.jpg

Kveldens høydepunkt blir da Sahg, som igjen markerer seg som et fett liveband for min del. Lyden er fortsatt ekstremt riktig, og bandet spiller godt sammen. Her funker også vokalen ekstremt bra, med mye effekter som plasserer den rett bredvid Ozzy. Overhodet ikke feil i denne settingen. I tillegg er det 2 gitarister som trøkker på, så bassen får anledning til å legge mer interessante teksturer på de partiene som ellers kunne blitt langtekkelige, i tillegg til at det kjøres inn mye soloer som bidrar til en mer variert dynamikk i låtene. Jeg sitter fortsatt igjen uten følelsen av «godlåta», men materialet funker bedre her enn sist. Kan skyldes mitt ekstensivt fraværende forhold til bandet på skive, men uansett trives jeg med å stå og lytte. Ser man på antallet oppmøtte og responsen blant dem gjelder det også de andre som er tilstede!

Alt i alt en trivelig kveld, uten at jeg er helfrelst enda.