GORGOROTH – Oslo – John Dee

GORGOROTH – Oslo – John Dee

Etter at Averse Sefira ikke møtte opp grunnet misforståelser, ble dette en laaang affære. Og det var ikke Radar sin feil, men noe med at bandet trodde det ikke ble noe konsert siden noe med at en turne ble kansellert og dermed tenkte bandet i sin manglende visdom at da blir det ikke noen konsert denne dagen heller.

Etter min mening kunne Gorgoroth startet mye tidligere enn rundt 11 på kvelden, også kjent som klokken 23 for kverulantene der ute, siden det kun var de som skulle spille. Kanskje kunne de spilt et par låter tid, siden de avsluttet like etter midnatt. En time spilling, tre timers venting. Nei huff, slik kan man ikke like… Nå skal det også legges til at det manglet en del utstyr, som bidro til utsettelsen side bandet egentlig skulle startet omkring klokken 22.

King og Gaahls Gorgoroth er slik vi kjenner bandet. Humørløst, brutalt som faen og black metal to the bone. Du får ikke noe ekstra i form av enetaler fra vokalisten, i form av scenestaffasje (utenom den vanlige liksminken) eller en innøvd sceneopptreden der musikerne banger i takt ala slik Behemoth gjør. Dette er rett og slett bare en reise gjennom en del av Gorgoroths låter. "Wound Upon Wound", "Profetens Åpenbaring", "Carving A Giant", etc. Og det er jo det de mange oppmøte vil ha. Det var vel 90 % fullt denne mørke kvelden, og det er bra en torsdags kveld.

Det som ikke var så bra var lyden. Først var lyden for lav. Så forbedret den seg etter en låt og ble rett så fin og passende. Men etter 4 låter til ble det til at lydmannen fant ut at han skulle øke lydnivået enda et hakk, i tråd med hva man gjør på puber og lignende etter hvert som folk drikker mer. Og da ble det for mye skurr, retten og sletten. Både når Gaahl skrek i eller når det skulle være trøkk i gitarene, ble det skurring. Dette ble irriterende og ødela for en Gorgoroth kveld i kvalitetens tegn, særlig med tanke på at jeg hørte bandet 5 dager tidligere, der de hadde veldig bra lyd. Når bandet i tillegg bare spilte en time, så vil jeg med rette påstå at denne konserten dessverre ikke var verdt oppmøtet og pengene investert i det samme oppmøtet. Det hadde nok vært verdt det om forbandet hadde tatt turen innom…

 

www.gorgoroth.org