HELHEIM – Trondheim – Kafe Larssen

HELHEIM – Trondheim – Kafe Larssen

Nå var det lenge siden det hadde vært skikkelig metallkonsert i Trondheim, da av det ekstreme slaget mener jeg. Så, når jeg fant ut at Helheim, Vulture Industries og Cor Scorpii skulle komme til bartebyen å spille opp til dans på sin Nord og Ned turne, ble det fort klart at dit skulle Ruben. VI har jeg skrytt opp i skyene her på Terror mang en gang, Helheim har gitt ut noen fantastiske skiver som jeg liker godt og Cor Scorpii kom med demoen Attergangar (jeg har ikke hørt debutplata ennå) som jeg spilte mye en gang. Så, det var rett og slett duket for en spennende kveld med mye god musikk.

d15909a7e1942a135508008a86e85cf8.jpgJeg ankom Kafe Larssen ikke lenge før Cor Scorpii gikk på scenen. For de av dere som ikke kjenner til CS består bandet av folk som en gang spilte i Windir. Med andre ord, folk som har holdt på i noen år. Konserten til CS ble for min del en positiv affære. Jeg syns musikken er bra og vel så det selv om det tidvis blir litt vel likt Windir. Nesten plagiat her og der faktisk. Bandet består av 6 herrer og med den lille scenen på Larssen sier det seg selv at det var trangt om plassen og ikke muligheten til de store krumspring. Likevel syns jeg de viste seg fra en god side og med en større scene tror jeg nok de vil få vist seg enda bedre. Jeg skal nok sjekke ut plata dems, Monument, for jeg tror nok jeg vil like mye av musikken dems. Dog hørtes det ut som om de kanskje burde fått litt mer egenart og identitet inn i musikken. Så, Cor Scorpii leverte bra de og det så ut som om publikum likte det det hørte.

aae4a8150db102ebb443919d5a1641f4.jpgSå, etter en liten pause var det mine favoritter, Vulture Industries, sin tur. Med den fantastiske debutplata The Dystopia Journals i ryggsekken var ikke forventningene akkurat små. Og jeg skulle da heller ikke bli skuffet. Gutta kom seg på scenen i dressene sine og noen barfot og med sminke. Snodig. Musikken til VI snakker for seg selv. De har laget musikk som er utrolig bra og fengende, spesiell og ikke minst, bra. Jeg har aldri lagt skjul på at noen av musikken fører tankene mot Arcturus, men jeg vil ikke si at de har kopiert eller noe sånt. Inspirasjonen er vel der, men VI har egenart og har funnet «sin greie» for å si det slik. Smått psykedelisk, progressivt, ekstremt og velspilt. Jeg var veldig spent på hvordan Bjørnars stemme ville være live i forhold til på plate, men det skulle vise seg å ikke være noe problem. Mannen har en utrolig variert stemme som passer musikken godt og er veldig stemningsskapende. Og når bandet smeller på med låter som Blood Dont Flow Streamlined, Pills of Conformity og personlig favoritt, Soulcag, ble dette en konsert jeg ikke kommer til å glemme. Vulture Industries vil jeg se mere av og jeg anbefaler alle som har muligheten til å få de med seg å gjøre nettopp det. Alle vil nok ikke like det, men de med god musikksmak vil det. HAH, in your face!!!!!

daaf0f40f1e2ef5eb2b9f4886cc50b3a.jpgSå var vi kommet til Helheim. Bandet har nylig sluppet en skive ved navn Kaoskult og de skapte da også overskrifter etter at de hadde releaseparty i en barnehage. Jeg jobber selv i barnehage og skulle gjerne hatt de der. Kanskje en annen gang, hæh Ørjan? Kaoskult er uansett en bra skive og det var lenge siden jeg hadde sett Helheim nå så skulle bli spennende dette. Og joda, de skuffet da ikke de heller. De leverte låter jevnt over fra backkatalogen sin med hovedvekt i Kaoskult. Låttitler fikk jeg desverre ikke med meg, men høydepunktet for min del var når de serverte en låt fra min personlige favoritt Helheimskive, Jormundgand. Hvilken låt husker jeg ikke, men jeg har fortsatt vindt i nakken! Helheim leverte en kul konsert de også og var med på å gjøre kvelden komplett.

Så, mye variert musikk, men helhetlig funket det som bare faen dette!!! Det var greit med folk i lokalet, godt humør var der, øl fantes det og god musikk altså. Så, ingen grunn til å være misfornøyd sånn som jeg ser det. Ikke verdens beste lokale, ikke verdens største scene, men det funker da greit. Musikken når publikum og det ner det viktigste!!! Så, takk til Helheim, Vulture Industries og Cor Scorpii for en moro kveld!!!!