HITS 08 – Dag 4 – Del 2 – Bergen, Verftet

HITS 08 – Dag 4 – Del 2 – Bergen, Verftet

Så var vi kommet til lørdag på Verftet og denne dagen var formen bedre enn hva den hadde vært gjennom hele uka. En natt med god søvn gjorde sitt for en sliten fyllefant på festival. Possessed var det bandet jeg hadde mest lyst til å se på årets HITS, men de måtte dessverre avlyse. En kjempestrek i regningen, men man mistet da ikke motet likevel, det ble da en trivelig kveld også dette.

SADISTIC INTENT var første ute på årets siste HITSdag og det er backingbandet til Possessed faktisk. Intenst, brutalt  og fullt av fete riff er minner jeg sitter igjen med etter denne konserten. Dette var skikkelig dødsmetall og så absolutt morsomt å overvære. En flott åpning og det virket som om mange i salen var enige med meg, mange nyinnkjøpte Sadistic Intent skjorter å se på folk etter konserten…

Konserten med GEHENNA på HITS for tre år siden ble ekstremt kort dessverre og det var med store forventninger jeg ventet på at de skulle komme på scenen. De har sluppet et av mine favorittalbum, Adimiron Black, og jeg har også sett de live før og det var fett. Derfor gledet jeg meg, men desverre ble jeg nok like skuffet som jeg ble gledet. Jeg syns nemlig det låt utrolig fett dette, men fy balle så kjedelig det var å se på. Det hele ble en slags trist glede eller noe i den duren. Låtene er nemlig fete som fy, alle hentet fra bandets siste skive, WW, om jeg ikke hørte helt feil. Men dessverre er bandets fremtoning på scenen utrolig fattig og trist. Personlig digget jeg dette, men de nådde altså ikke helt opp. Jeg skulle selvfølgelig gjerne hørt noe fra nevnte AB, men kanskje neste gang???

ELECTRIC WIZARD skulle derimot vise seg å bli festivalens store overraskelse dette året. Fy faen så fett EW var. Skikkelig gromDOOM med nedtonede tunge gitarer, skikkelig syttitallsvokal og tunge trommer som dundret på. Fin dame på gitar er også greit, bedre enn feit stygg mann… At jeg ikke har fått med meg dette bandet tidligere er en skam og det skal gjøres noe med fort som svintest! (Snart hvertfall). Det var i tillegg sinnsykt deilig å få et slikt band på scenen etter alt det brutale som hadde vært tidligere. Et friskt pust hører jeg folk si om slikt så da bruker jeg det jeg også, et friskt pust var de. ELECTRIC WIZARD HELL YEAH!!!!!!!!

NACHTMYSTIUM var bandet som tok over for Possessed og ikke fordi jeg var snurt eller noe, men dette synes jeg sugde balle. Amerikansk "Blackmetal" har sjeldent noe for seg og dette var bare nok et band som beviste det.

Så var det de irske heltene i PRIMORDIAL sin tur. Aldri har det vel vært så mye irer på HITS før heller for de var faen meg over alt. Trivelige folk. For det meste. Primordial hadde jeg faktisk kun sett en liten DVD av før og kun hørt demoen så jeg var faktisk litt spent på dette. Skuffet ble jeg ikke. Dette var skikkelig tøft og jeg fikk lyst til å bli litt helt. Gjøre noe heltemodig eller noe. Litt klisjeer var det vel ute å gikk i bandets musikk, men det låt uansett fett og det så ut som om publikum var veldig klare for denne musikken. Også Primordial skal jeg sjekke ut mere av!!!!

Så var det noen trøndere sin tur da. Det kunne selvfølgelig ikke være andre enn KEEP OF KALESSIN det og de har da også fått seg en høvelig hærskare etter hvert. Og joda, bandet leverte de. Jeg har sett de før og at de er blitt proffere på scenen hersker det ingen tvil om. De nye låtene kjenner jeg ikke, men av de gamle jeg hørte og kunne låt det fett. De nye fikk jeg dog mindre ut av. Men så skjer det som ikke skal skje. Trommesolo. Kjempeskandale. Det låt latterlig og jeg kunne ikke annet enn le. Deretter orket jeg ikke mere og stakk.

Blasfemi sier sikkert enkelte nå, for jeg fikk ikke med meg At The gates en gang. Men jeg har null forhold til bandet og etter fire dager på festival var jeg faktisk blitt mett. Det var nok rett og slett. Men jeg skal avslutte i år som i fjor som året før og året før der igjen. Ivar, Silje, Martin, Tonje og Torgrim: TUSEN TAKK nok en gang for en kjempefet festival og mange nye og gode minner. Det er en grunn til at man kommer tilbake år etter år: for det første fordi det er den herligste festivalen jeg veit om, de se samme folka kommer tilbake år etter år og det er blitt en fantastisk bra møteplass der man treffer de samme fra forskjellige land hvert år og ikke minst: dere klarer faen meg å OVERGÅ fjorårets line-up hvert jævla gang. Det er det omstrent ingen andre som kan skryte av. Også en takk til frivillige og alle andre som stiller opp slik at denne festivalen kan gjennomføres. En ting er sikkert, jeg kommer tilbake neste år!!!!!   Igjen, TUSEN TAKK!!!!!!!!!