HITS 08 – Dag 3 – Del 2 – Bergen, Verftet

HITS 08 – Dag 3 – Del 2 – Bergen, Verftet

Så var vi kommet til fredag under årets Hole In The Sky. Jeg hadde vært i Bergen siden søndagskveld og det hadde blitt en god del festing gjennom uken samt gode konserter på onsdag og torsdag, så jeg skal være den første til å innrømme at når fredagen kom så var jeg både utrolig sliten og fyllesjuk. Men hiv og hoi, konserter på USF Verftet stod for tur og rundt fem fant vi veien ned til plassen, fikk utdelt våre pass, kjøpte nødvendig drikke og gjorde oss klare til første konsert. Oss vil si meg og tusen andre tullinger som finner denne tilsynelatende bråkete musikken interessant og bra.

Og først ute denne fredagskvelden var norske DEAD TO THIS WORLD med ikke ukjente Iscariah (ex-Immortal) og Kvitrafn (ex-Gorgoroth) i spissen. Jeg hadde ikke hørt en strofe av bandet fra før og inntrykket jeg stod igjen med etter konserten var at dette var da høvelig aggressiv og sinna musikk. Både utrukksmessig og hva attitude angår var det tvers gjennom sint musikk. En grei blanding av Black og Thrash, men ikke noe å ringe hjem om. Jeg ble nok ikke overbevist, men om det er bra på skive veit jeg ikke. Så, en grei start på en kveld som bare ble bedre og bedre.

BRUTAL TRUTH hadde oppgaven som band nummer to og dette ble en mere morsom affære synes jeg. Disse amerikanerne er for veteraner å regne, men ei helle dette bandet hadde jeg hørt før. Men det skal jeg gjøre noe med, for denne brutale grindcoren likte jeg da. Showet de leverte var intenst så det holdt, rått og brutalt. Bandet virket som om de trivdes der oppe på scena og vokalisten smekket seg til blods med mikrofonen, hvilket virket helt naturlig av en eller annen grunn. Tøft show og herlig musikk som jeg skal sjekke ut mer av etter hvert…

Fra Nederland kom ASPHYX for å underholde oss. Mange ble nok også underholdt av denne gjengens Deathmetal, men personlig syntes jeg ikke dette var det helt store og etter en stund trakk jeg over til sosiale aktiviteter. Det ble rett og slett for kjedelig.

Så var det partythrasherne i MUNICIPAL WASTE sin tur og dette likte jeg bedre. Aggressiv musikk som handler om øldrikking kan da ikke slå feil, kan det? Vel, de holdt interessen min oppe i rundt 30 minutter før jeg ble lei. Jeg liker bandets debut mens den siste har jeg ikke hørt. De fikk uansett godt liv i publikum og det virket som om mange hadde kommet får å se denne gjengen. Megamoshpit jeg ikke har sett maken til på mange år om noensinne fikk de også til og de var gode sånn sett. De underholdt og spilte godt. Kult en stund, men litt for lite variert i lengden til at de klarte å holde interessen opp konserten ut.

Så skulle igjen Nergal og hans BEHEMOTH spille på norsk jord. Det er blitt noen ganger nå, men en ting er sikkert, det blir bare fetere og fetere. Og denne konserten var en ren maktdemonstrasjon. Dette er nok et av tidenes beste liveband innenfor sin genre, hvilket er brutal og teknisk Deathmetal. Jeg har sett de live flere ganger før, men dette er den beste konserten jeg har sett de gjort. Og skal jeg være ærlig er det faktisk den beste konserten jeg har sett så langt i år, innen metall hvertfall. Og når de avslutter med I Got Erection av Turboneger (som det virker som om alle band som spiller den gjør den bedre enn Turboneger) var det bare å bøye seg og takke. Makan til fet avslutning der det ble allsang og heihå. KNALL!!!!!!!!!!!

Så skulle flinkisene i MESHUGGAH ut på teppet og lire av seg sin metall. Jeg har aldri skjønt hypen rundt bandet og etter denne konserten skjønner jeg fortsatt ingenting. Jovisst er de flinke som fy, men musikken finner jeg lite interessant og jeg syns rett og slett det ble kjedelig.

Så var det endelig CARCASS sin tur. Gutta er blitt noget eldre, men jaggu kan de ennå spille. Dette ble et moro show (dog noe forkortet da ryggen min takket for seg etter hvert). Men mens jeg så på overbeviste gutta så det holdt og de har så absolutt fortsatt noe å levere fra scenen. Så, en fin avslutning på kvelden dette, men jeg må innrømme at det gjorde vondt å gå derfra for denne konserten ville jeg virkelig ha med meg alt av. Håper det byr seg nye sjanser for å få sett Carcass igjen!!!!!!