HITS 08 – Dag 2 – Bergen, Garage

HITS 08 – Dag 2 – Bergen, Garage

Torsdagens program så i utgangspunktet veldig bra ut og man begynte å glede seg allerede da man våknet. Hva kunne bli bedre enn Exodus nede på den intime scenen på Garage? Og ikke skulle det bli bare Exodus heller. Både Cephalic Carnage, Lobotomized, Tyrant og 3 Inches of Blood skulle spille før thrashlegendene fra California. Dermed lå alt til rette for nok en knakende god kveld i HITS' regi.

Lobotomized spilte etter sigende sin aller siste gig her i Bergen denne kvelden og ga som vanlig sitt publikum en morsom og underholdende konsert. Masse effekter som t-skjorter, sokker, refleksvester, truser, diverse DVD filmer og parykker ble delt ut/kastet ut til publikum, noe publikum satte pris på, men som det satte seg sport i og kaste videre sånn etter hvert. Dermed ble fokuset tatt vekk fra det som egentlig skjedde der framme på scenen, nemlig det faktum at bandet faktisk spilte ganske bra metal. Det er riktignok en parodi på Autopsy, men gutta spiller bra og innimellom all humoren og latteren dukker det opp mye bra musikalsk. Absolutt en fin åpning på dag 2 under årets HITS.

Svenske Tyrant leverte kjapp black thrash metal og slet med å få liv i et utrolig tregt publikum denne torsdagskvelden. Det virket som om det skulle ta helt av etter Lobotomized, men den gang ei. Her stod dem rett opp og ned og lot seg slett ikke rive med av heftig metal fra scenekanten. Det var tydelige spor etter gamleskoleband som Venom, Bulldozer og Bathory i musikken deres og dermed skulle man tro de ville få fart i festivaldeltagerne.

Cephalic Carnage steppet inn på relativt kort varsel etter at Nuclear Assault måtte trekke seg og dette ble en oppvisning i kontrollert kaos. De spilte låter fra hele katalogen og mange i publikum fikk bakoversveis over det Cephalic Carnage serverte. Spesielt måten gutta behandler sine instrumenter på tror jeg imponerte mange. Her var det ikke snakk om synkronisering av noe slag. Bare ren kaos og intensitet av en annen verden. Også det faktum at bandet låt så tight som det gjorde, gjorde et sterkt inntrykk på mange. Men heller ikke her klarte bandet å få i gang publikum og nå begynte man å bli både en smule bekymret og nesten litt flau over den elendige responsen fra publikum så langt denne kvelden. Men, heldigvis brydde ikke Cephalic Carnage seg så veldig mye om det dårlige livet i salen og ga jernet hele tiden. De utrykte selv etter konserten at det var skremmende dårlig liv i salen under konserten og de trodde rett og slett at folk ikke likte dem. Der tok de feil, for det ble ytret mange godord i ettertid av konserten.

Nest siste band ute var kanadiske 3 Inches of Blood. Bandet var med i Exodus-pakken og det var ene og alene årsaken til at de fikk spille under årets Hole in the Sky. Musikken deres var innimellom all ordinære heavy metallen, litt thrash-aktig og passet litt inn, men kastratvokalen ødela alt. Merkelig nok hadde bandet under hele konserten mer folk foran scenen enn noe annet band så langt denne kvelden. Litt liv var der også i dem så det var tydelig at folk likte det de hørte. Undertegnede var ikke blant disse og jeg tviler på at 3 Inches of Blood plater noensinne vil bli spilt av meg.

Headlineren på torsdagskvelden under HITS har i mange år vært en av de største godbitene i programmet. Også i år hadde de slått på stortromma og fått inn selveste Exodus. Herlig kalifornisk thrash metal av et spillesugent band som klarte å få i gang moshpit. Dermed så det ut til at det skulle ta av, men piten døde etter hvert ut og det var tydelig at folket ikke kjente til de nye låtene deres. Der man trodde at det skulle ta av, stod folk bare og måpte og skjønte tydeligvis ingenting. Men på gamlelåtene var folket mer med selv om moshpitfolket helt tydelig ikke hadde store kjennskapen til bandet. Strike of the Beast er undertegnedes favorittlåt of all time og den kom helt til slutt. Der og da var jeg i ekstase og så var det slutt. Takk til bandene som spilte denne kvelden og fy skam dere til publikum. Dette var ikke bra.