DRIVE-BY TRUCKERS – Oslo – Rockefeller

DRIVE-BY TRUCKERS – Oslo – Rockefeller

Det var klart for Øya Open på Rockefeller med et av verdens beste sørstatsrock-/rock-/hard rock-/countryband og med et norsk band som jeg ikke visste noenting om, men som jeg hadde hørt også holdt høy kvalitet på country-rock sjangeren.

2ee55741c36f81c7ad0c70ad31889af3.jpg

Det norske bandet som starta showet var hovedstadsbandet Shit City. De begynte rundt 21.45 med sin musikalske reise og leverte en del hjerteskjærende strofer om livet og alt som kan være bra og dårlig med det. Sangene gikk innom de fleste sjangrene innenfor det som blir akseptert som country/rock, deriblant fengende country som virkelig fikk deg til å svinge på dansefoten og melodiøse sanger med tekster som gikk rett i hue på deg. Shit City leverte en bra konsert, den eneste sangtittelen jeg fikk med meg var Whiskey and Coke. De leverte en konsert som gjorde sitt for å varme opp publikum før kveldens hovedattraksjon.

http://www.myspace.com/shitcity

34e019ccb8819bb8c6ba528746961c86.jpg

Kveldens hovedattraksjon var den amerikanske sørstatsbandet Drive-By Truckers, et band jeg har veldig sans for og hadde store forventninger til. De starta med The Righteous Path, fortsatte med A Ghost to most og derfra var det en seiersmarsj full av knallgode sanger med alt fra knallhard gitarrock til hjerteskjærende rolige sanger som fikk deg til å drømme tilbake til en tid hvor ikke alt var like bra som det er nå. Drive-By Truckers spilte blant annet That Man I Shot, The Company I Keep, 3 Dimes Down og The Opening Act. Bassist Shonna Tucker leverte to av sine sanger fra Drive-By Truckers sin nyeste plate "Brighter than creation's dark, sangene hun spilte var den melodiøse I'm sorry Huston og den litt mer fartsfulle Home field Advantage. Mike Cooley var i storform denne kvelden, og leverte kveldens høydepunkt i mine øyne med Gravity's Gone, også Patterson Hood hadde en god kveld og skapte stor stemning med blant andre Lookout Mountain og sangen de avslutta med som jeg ikke vet navnet på, men som var en perfekt avslutning på en perfekt kveld med allsang for full hals.

http://www.myspace.com/drivebytruckers  

Drive-by Truckers viste seg denne kvelden som et av verdens beste liveband og at størrelse på publikum ikke har noen ting å si for dem. Litt over 1000 mennesker hadde nok funnet veien til Rockefeller denne kvelden for å skape stor stemning sammen med Shit City og Drive-By Truckers, og det gjorde de alle sammen.