NORWAY ROCK 08 – Dag 1 – Kvinesdal

NORWAY ROCK 08 – Dag 1 – Kvinesdal

For tredje år på rad ble det arrangert rockefestival i Kvinesdal, og i år hadde festivalledelsen virkelig slått på stor tromma, med tre festivaldager som kunne tilby artister som Motörhead, Alice Cooper, Volbeat, Soilwork, DumDum Boys, Hayseed Dixie, Helloween, Turboneger, The Quireboys og Pagan's Mind.

7d70c54af0fca3a7fc9dfc37f8c1af3e.jpgFestivalen starta torsdag 10. juli med fire band på hovedscena og to band på Tjodolf Rock Stage, bedre kjent som ølteltet. Første band ut på hovedscena var The Last Rock'N'Roll Band. Dette bandet var et uskrevet blad i min musikkverden og forholdsvis ukjente for mange andre også. Bandet består blant andre av Casino Steel og Honest John Plain fra 70-talls bandet The Boys. Bandet spiller ganske rett fram rock'n'roll inspirert av Ramones. Fremmøtet var ikke akkurat noe å rope hurra for, men en helt grei konsert som jeg personlig ikke kommer til å huske spesielt lenge. Bandets mest minneverdige sanger var to coverlåter, Folsom Prison Blues (Johnny Cash) og Beat on the brat (Ramones). En ok start på en kjempebra festival.

d64077a5898502bb9175d9f270850c1b.jpgNeste band ut var mest antagelig det bandet som følte seg mest hjemme i Kvinesdal. Hayseed Dixie som er kjent for sine bluegrass/rockabilly/country coverversjoner av legendariske rockesanger, både høres ut og ser ut som at de passer perfekt inn i et bondested som Kvinesdal. Musikken er rask bluegrass som får deg til å synge med, og svinge litt på dansefoten. Det virka som at bandet hadde det kjempegøy på scena og at de frammøtte virkelig koste seg til lyden av sanger som You shook me all night long (AC/DC), Walk this way (Aerosmith), Holiday (Green Day), Ace of Spades (Motorhead) og sangen som bandet avslutta med Highway to hell (AC/DC). Et absolutt lavpunkt for kvelden var da bandet forsøkte å covre Led Zeppelin's Black Dog. Dette fungerte ikke i det hele tatt i Hayseed Dixie sitt format, unntatt denne sangen leverte Hayseed Dixie en artig konsert, med mye god musikk. En absolutt høydepunkt for torsdagen og et bra band som jeg sikkert ser igjen.

66bb0322d7150e9ae81086c481d22953.jpgEtter Hayseed Dixie på hovedscena var det klart for årets første band på Tjodolf Rock Stage. Bandet som også skulle spille senere på dagen, da med annen vokalist het Best of Rock og spilte mye av det beste fra rockens glansdager i 70, 80 og 90 åra. Jeg fikk ikke med meg hele konserten, men det lille jeg fikk med meg og det jeg fikk høre fra andre var at de leverte en knallgod konsert. Av det jeg så besto bandet av to dyktige gitarister, en bassist med en helt rå scenetilværelse, en helt ok trommeslager og en sanger som kunne vært operastjerne. Jeg fikk ikke med meg noen av sangene de spilte.

385d96c69df14d27c6bd221d1553f09b.jpgI følge timeplanen som ble gitt til meg av presseansvarlig på festivalen så sto det oppført at DumDum Boys skulle spille etter Hayseed Dixie, mens Stage Dolls skulle avslutte torsdagen. Etter å ha studert klokkeslettene og hvor lenge de skulle spille forsto jeg at det var feil og at det var et hensiktsmessig trekk gjort av festivalen for å flere til å se på Stage Dolls. Man trenger jo heller ikke å være geni for å forstå at det er feil når det kommer en gigantisk duk hvor det står Stage Dolls for å forstå at DumDum Boys ikke skal spille, men tilbake til Stage Dolls. Det er alltid artig å se hvor godt såkalte veteraner klarer seg nå til dags. Jeg må si at Torstein Flakne ikke har glemt gamle kunster. Han leverte en god framføring av de sangene som gjorde bandet kjent som Love don't bother me, Still in love og I think it's raining on a sunny day (noe ironisk siden det regna akkurat når denne sangen ble spilt), og ga også publikum noen nye sanger. Det virka som at publikum hadde det gøy under denne konserten, men det kan trygt sies at majoriteten av de frammøte var damer i 35-50 åra som hadde kommet for å se gamle helter. Torstein Flakne sa til alle at han hadde det gøy og at han gjerne ville komme tilbake en annen gang, dette ble møtt med stor jubel fra fansen.

923ae9704ecf1058e8c15400a524bb08.jpgDagens nest siste band var et ølteltband. Hovedperson her var datter til Diesel Dahl, en av de nye store aktørene i Norway Rock Festival. Carina Dahl hadde fått med seg gutta fra Best of Rock (uten vokalist) og gjorde sitt for at ventetida mellom Stage Dolls og DumDum Boys skulle gå så fort som mulig. Dette klarte ungjenta fint. Hun leverte coverversjoner av kjente pop/rock/hard rocklåter, men ga også de frammøte et par av hennes egne sanger. De mest minneverdige sangene, og dette var også de sangene som passa hennes vokal best, var Girlfriend av Avril Lavigne og Bad Name som er gjort kjent av Bon Jovi. Carina Dahl viste at hun kan komme til å bli en av Norges beste kvinnelige rockvokalister. Det var mye liv i ølteltet når hun spilte og alle de frammøte sang med og hadde det gøy. Carina lovte også at neste år skulle hun komme tilbake å spille på hovedscena, dette er noe jeg tror hun kan og vil klare. Ser henne gjerne igjen.

f30c8561dcb2df8b1e4e93dbdb528cff.jpgSiste band ut på torsdagen, som forøvrig var familiedagen med fri aldersgrense, var et av Norges største rockeband, nemlig DumDum Boys. Bandet fra Trøndelag, som synger på vanlig bokmål leverer god rock, med tekster som er enkle å huske og enda enklere å like. Med fluss av sanger å velge mellom er det garantert at du vil få høre noe du liker under en DumDum Boys konsert. Det var det også denne kvelden. Sanger som ble spilt var blant annet Enhjørning, En vill en, Tynn tråd og Boom Boom. Før denne konserten visste jeg ikke at det var mulig å være for gode live, men det er fakta disse gutta. Jeg syns at musikken ble for lik plate og at bandet ble til tider litt fjerne fra publikum. Til tross for dette leverte de en god konsert som gleda mange og de frelste nok også et par av de yngre som hadde rota seg inn på festivalområdet. Det ble rapportert fra festivalen at det var totalt 5000 (inkludert frivillige, presse og alt sånn) hadde funnet veien til Norway Rock Festival sine områder denne kvelden. Bandet forlot scena 00.15, men gjorde det altfor åpenbart at de skulle komme tilbake når de gikk av uten å spille tre av sine absolutte største hits. De kom tilbake og spilte Hagelangs, Splitter Pine og Metallic hvit, og det til stor jubel fra fansen.

Torsdagen var en fin start på festivalen, været var for det meste ganske bra, men mest overskya vær og litt regn under to av konsertene (Hayseed Dixie og Stage Dolls). Stemninga blant de frammøtte var bra og det ble bra liv under alle konsertene, noe som ALLE banda bemerka seg og sa til publikum.

Et minnefond er blitt satt opp for de tre etterlatte barna som mistet foreldrene sine under Rockefestivalen.

Kontonummeret for å gi en donasjon: 3280 21 66000

Det er også opprettet en kondolanseprotokoll på Norway Rock sine hjemmesider 

Eternal Terror oppfordrer sine lesere til å gi noen kroner til de etterlatte barna.