ROCK MOT RAS 2008 – Todal, Aure

ROCK MOT RAS 2008 – Todal, Aure

Pica Fierce og Cumshots var de to bandene som sto på lista mi over band jeg SKULLE se på årets Rock mot Ras.

Pica Fierce fordi de er kompiser og øver på samme sted som oss, kommer fra Kristiansund og fordi de er et jævli bra band. Cumshots fordi de en gang i tiden spilte Slayer… og jeg håpet de skulle gjøre det igjen.

Utgangspunktet for årets Rock mot Ras så slik ut:

PROGRAM FREDAG:
21:00 Ella Guru – http://www.myspace.com/ellagurus
22:00 Dirty Blonde Hair
22:50 Northern Star Groove Alliance – http://www.myspace.com/northernstargroovealliance
23:50 Pica Fierce – http://www.myspace.com/picafierce

PROGRAM LØRDAG:
15:00 Spring Collection – http://www.myspace.com/springcollection
15:40 PapaFahr – http://www.futuresound.se
16:25 Goldstrings
17:05 Krank (Eit lysbildeforedrag)
17:55 Kashba – http://www11.nrk.no/urort/Artist/Kashba/
18:50 G.O.D.S, Gode Ord Dør Sist – http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=71391838
19:45 El Cuero – http://www.myspace.com/elcuero
21:15 Adjágas – http://www.myspace.com/adjagas
22:35 Psycrow – http://www.myspace.com/psycrowband
23:30 The Cumshots – http://www.myspace.com/cumshots
00:45 Verdiløse Menn – http://www.myspace.com/verdilosemenn

 

Vi ankom festivalen I god tid før de skulle sparke I gang. Opp med telt og paviljong og fram med gylden drikke. Været var flott, folket var i topp stemning og beliggenheten idyllisk.  En liten fugl visket meg bak øret at jeg hadde sett Northern Star Groove Alliance før, og at det slettes ikke var så ueffent. Med det i bakhodet insisterte jeg på at vi alle skulle gå opp til sceneområdet for å få med oss NSGA. Det er jeg glad for at jeg gjorde. Disse gutta har funnet et spor som funker! FUNKer skikkelig bra. Driv, grove og rytme som kan få selv den mest ihugga dødmetalvokalisten til å riste på rauva i takt med musikken.

Pica Fierce er klare for en aldri så liten tur til Wacken etter å ha vunnet alle runder av Wacken metal battle Norway. Først skulle de ha en generalprøve på Rock mot Ras. Nå kunne jeg ha skrevet hvor hyggelige de er, hvor flinke musikere de er, og hvor gøy det er at de skal til Wacken, og det gjør jeg! For det er de! Framføringen til Pica Fierce er tett. Musikken er intens. Samspillet mellom de fire ser ut til å fungere utmerket. De få feilene som evt. ble begått hadde jeg ikke vist om hadde de ikke blitt meg fortalt i ettertid. De har funnet en formel som fungerer rent musikkmessig. Det eneste jeg savner hos Pica Fierce er litt mer bevegelse og liv på scenen. Ikke mye, men det lille ekstra som kan hjelpe Pica Fierce til å gå av med seieren under Wacken Metal Battle 2008, kan ligge i bevegelse på scenen. Uansett: vi skal til Wacken for å gi all vår støtte til Pica Fierce. Lykke til gutter!

 

PicaFierce_RockMotRas08.gif

Som alltid på festival (dessverre) er det noen som har med seg aggregat… Uten at jeg vil fornærme noen eller vitse med den tragedien som har rammet festival Norge i sommer. Aggregat burde vært totalforbudt på festival! Det er ingenting som er så utrivelig som å holdes våken døgnet rundt av at aggregatet til idiotene som ikke har vett til å sove en eneste time står og durer døgnet rundt for å gi strøm til et anlegg som pumper dårlig disco og gammel dance trance og teckno!!!" NEI, OG MED NEI SÅ MENER JEG NEI, ALTSÅ….NEI!" ( sitat: Peter, svensk kompis fra Hellfest! )

 

Dag to var i mine planer tiltenkt å starte med Gode Ord Dør Sist. Gutta som vant mitt trønderhjerte med å rappe om Dahls pils må bare oppleves, så ofte som mulig. Det er alltid gøy å se GODS på scenen. De leverer hver gang! Denne gang hadde de litt tidsnød, samt at scenen ikke var kapabel av å takle all hoppinga, men det spiller for så vidt ingen rolle. Gode ord dør sist leverte et bra sett. En freestyle basert på lokale ord fra Aure ble det også tid til, og den gikk rett hjem hos publikum på Rock mot Ras. Kjenn varmen!

El Cuero spiller noe som for meg kan kategoriseres som en blanding mellom Neil Young og Jimmi Hendrix. Tidvis fengende og gøy, tidvis kjedelig og langsomt. At disse gutta er dyktige musikere er det overhodet ingen tvil om. En gitarist og frontfigur som tydelig lever seg inn i hver minste detalj av musikken. Trommisen følger opp dette med en tilsvarende innlevelse, mens bassisten (som for øvrig også spiller i Cumshots) henger like godt med han også. Personlig fikk jeg mer sans for det nye materialet som ble presentert av El Cuero, det virket som om det var en smule mer tempo i det enn det gamle. Uansett. Et solid levert sett, men som sagt, litt variert inntrykk for min del.

Så ble det en pause på festivalcampen for vår del. Adjagas er ikke min greie i det hele tatt, og Psycrow har vi (The Sickening) spilt sammen med tidligere, og da leverte de på det beste en stonerrock som kunne få høyrefoten til å flytte litt på seg i takt med musikken.

The Cumshots… En veldig dyktig trommis. Meget habile musikere. En showkåt bassist. En sliten og aldrende Kristopher Schau på vokal. Dette bandet har utagert nok. Nå virker det som om de vil forsøke å la musikken selge i stedet for showet. Personlig så liker jeg deler av musikken til the Cumshots. Men vokalprestasjonene er ikke noe å skrive hjem om. Beklager gutter, men jeg tror dere vil tjene på å gå tilbake til det gamle konseptet deres. OG for all del… spill no Slayer a… Uavhengig av hva jeg personlig mener, så leverte jo the Cumshots et ok sett. Noen ablegøyer var det, men hva er hensikten med å tre mikrofonen gjennom smekken? Gjennom skjorta? Hallo… det forventes mer enn det av Schau etter alt det andre vi har sett av ham… stapp i det minste mikrofonen i rævva!!

Så var denne karen sliten og klar for å avslutte festivalen godt fornøyd, med en Underberg i hånda, Verdiløse Menn i bakgrunnen og en klar tanke i hodet om at her bør the Sickening spille til neste år travet jeg til campen, krøp inn i teltet og dibbedi dibbedi…. That's all folks!

Rock mot Ras er en liten og trivelig festival som skulle hatt enda flere besøkende. Takk og gratulerer til Maren Todal for en flott gjennomført helg i Todal!