COMEBACK KID – Oslo – Club Maiden

COMEBACK KID – Oslo – Club Maiden

I anledning Club Maiden sin siste konsert noensinne var det onsdag 25.06.08 duket for en aften spekket med deilig hardcore/punk fra fire forskjellige nasjoner. På dagens agenda sto det fire hardcore band med litt forskjellig bakgrunn og litt forskjellige aspekter i sitt musikalske lydbildet.

 
Først ut var svenske The Kind That Kills (fra nå TKTK). Dette er et band jeg visste lite om men allikevel hadde jeg visse forventninger til konserten deres. Det viste seg at kun en på Club Maiden den kvelden var stort fan av TKTK, men dette var noe bandet brydde seg lite om. De ga alt og deres form for hardcore kom alt i alt godt fram hos de få frammøtte. Bandet spilte i en snau halvtime og leverte varene. Mot slutten av konserten begynte også publikum å få sansen for bandet fra Stockholm.

http://www.myspace.com/thekindthatkills

 

Etter TKTK var det britiske Your Demise sin tur til å rocke de frammøtte. De steppa inn på kort varsel etter at Crime in Stereo meldte forfall, jeg er ikke helt sikker på grunnen til forfallet fra Crime in Stereo. Musikalsk er Your Demise mye nærmere Shai Hulud enn det Crime in Stereo er, så derfor passa det ganske bra å ha dem før Shai Hulud.

Your Demise leverte varene helt og holdent. Musikken som besto av KNALLHARD metalcore traff sjela til mer enn de fem som sto helt foran og crowdsurfa. Eneste som undertegnede setter et spørsmålstegn ved er vokalistens vilje til å se på publikum. I løpet av en snau halv time så gikk vel vokalisten fram og tilbake på den korte scena nesten 1000 ganger med ansiktet retta mot gulvet. Til tross for dette så leverte Your Demise en konsert som fikk en hver hardcore fan til å juble.

http://www.myspace.com/yourdemise

 

Etter to konserter hvor publikum viste liten vilje til å være delaktig i det som foregikk på scenen så kom Shai Hulud på scenen, og da ble det andre boller. Øyeblikkelig så begynte publikum med headbanging, crowdsurfing og mosh-piter. Det var helt tydelig at fansen sparte energien til de to siste banda og amerikanske Shai Hulud fikk litt av denne oppsparte energien.

Musikalsk er Shai Hulud kjent som en av de største hardcore banda gjennom tidene, og de starta med å blande metal og hardcore lenge før det ble satt i bås under navnet "metalcore". Når Shai Hulud spiller konsert er det garantert å få mye energi både fra publikum og bandet. Vokalist Matt Ian Mazzali var ikke helt fornøyd med støttesynginga helt i starten, men virka veldig fornøyd nærmere slutten av konserten. I de rause 40 min Shai Hulud fikk, så leverte de mange gode gamle sanger som "Set your body ablaze", "My heart bleed the darkest blood" og selvfølgelig sangen de avslutta kvelden med "A profound hatred of man".  Det er logisk nok en plikt at når man gir ut et nytt album så spiller man noe fra dette albumet på konserter, Shai Hulud er intet unntak. De leverte tittelsporet fra det nye albumet, "Misanthropy Pure" til god mottagelse fra publikum. Alt i alt leverte Shai Hulud en perfekt konsert som fikk publikum i et godt humør før siste band for kvelden kom på scenen.

http://www.myspace.com/profoundhatred

 

Canadiske Comeback Kid er et band som har mange fans verden over og også i Norges langstrakte land fins det en del fans av dette fantastiske hardcore bandet. Først når dette bandet gikk på scenen så fikk man se hvor mange som hadde betalt de 250 NOK det skulle til for å komme inn på Club Maiden i kveld og jeg vil vel si at rundt 100 personer hadde funnet veien ned til Øvre Vollgate 13 når Comeback Kid var på scenen. Comeback Kid er et band jeg har stor respekt for og også det bandet i kveld jeg har mest peiling på. De leverte en konsert på litt under en time med deilig musikk for ører, sjel og øyne. Det musikalske landskapet til Comeback Kid er fylt av overvelmende gitarriff, hissige vokaltoner, dreven trommeslaging og sing-a-long refreng. Folk på Maiden hadde tydeligvis spart det meste av energien til dette bandet. Øyeblikkelig etter konsertstart så jeg folk som fløy opp i lufta, personer som dytta til personer ved siden av seg og folk som sto og hoppa opp og ned i takt med resten av de som befant seg der inne. Det var helt tydelig at bandet hadde det gøy med de frammøtte og de leverte mange gode slagere. De starta med "broadcasting…" fra det nyeste albumet med samme navn. De fortsatte så med sanger som "Industry standards", "defeated", "False Idols Fall" og de gjorde også "give'r" etter ønske fra en av de frammøte. De "avslutta" kvelden med "Wake the Dead", men grunnet at alle på Maiden ropte for mer så spilte bandet to sanger til; en punkcover som jeg ikke fikk med meg hvem var av og den siste sangen de spilte før de forlot scenen for siste gang var passende nok "Final Goodbye".  

http://www.myspace.com/comebackkid

 

Comeback Kid leverte en fantastisk konsert, og sammen med TKTK, Your Demise og Shai Hulud var de et passende punktum for Club Maiden sin konsertkarriere. Men det labre frammøte på litt over 100 stk gjenspeiler en av grunnene til at det ikke blir flere konserter på Club Maiden i framtiden.