DANNY CAVANAGH & ANNEKE VAN GIERSBERGEN – Trondheim – Blue Garden

DANNY CAVANAGH & ANNEKE VAN GIERSBERGEN – Trondheim – Blue Garden

Det var igjen duket for storbesøk fra Danny Cavanagh, kjent fra Anathema. Denne gangen hadde han med seg ingen ringere enn tidligere The Gathering-vokalist Anneke Van Giersbergen og de skulle kjøre et tredelt sett for oss denne kvelden. Jeg gledet meg selvfølgelig som et barn, jeg har sett Danny alene noen ganger og det i seg selv er jo herlig som bare faen så dette måtte jo bare bli genialt. Men før de to smukke personer skulle på scenen for å trollbinde publikum hadde Marius Strand og hans The Fall of Every Season fått gleden av å varme opp publikum.
 
Med seg denne kvelden hadde Marius en ekstra mann jeg ikke vet navnet på, men begge stilte på scenen med akustisk gitar og en mikrofon hver. Gutta serverte noen låter fra TFOES` første plate, From Below og ett par fra den kommende skiva som forhåpentligvis ikke er langt unna. Stemningen i musikken til Marius er fra før av ganske fin, og joda, det passet seg da også i akustisk drakt dette. De lagde god stemning og det virka da også som om publikum tok godt i mot det. Gutta hadde også med seg noen groupies som så absolutt lagde stemning mellom låtene. Det ble kanskje litt vel likt etter hvert, men alt i alt synes jeg The Fall of Every Season gjorde en god jobb og jeg må innrømme at jeg gleder meg til oppfølgeren til From Below.
 
Så ble det endelig Anneke sin tur til å entre scenen. Jeg har hatt noen våte drømmer med denne dama i hoved- og birollen så jeg så vel sånn smått fram til dette. Joda, dama står til aud hu og det skulle det vise seg at også musikken gjorde. Hun vekslet mellom å spille på synth og gitar, men det er først og fremst stemmen til denne dama som gjør det verdt å høre henne. Noen låter var gode, andre bare ok, men hele tiden sang hun med en av de vakreste stemmer som er der ute i musikkmarkedet. Og når hun i tillegg er så sinnsykt sjarmerende som hun er mellom låtene er det ikke annet å gjøre enn å smile for seg selv, klappe og gi dama all honnør.
 
Etter Anneke ble det en kort pause før Mr. Curly dukket opp, joda, Danny Cavanagh sin tur. Mannen er tonnevis med gode låter i sekken, stiller uten playliste og spiller gjennom et sett der man bare sitter og nyter eller måper. Noen begynner på dette tidspunkt å bli litt overstadig beruset og prater i veg til andres irritasjon, men selv klarer jeg å blokkere de ut. Det er musikken i fokus! Han spiller en drøss av klassikere fra Anathemas karriere, High Hopes av Pink Floyd får vi og mer til. Mannen han er unik stemme, sjarm og er full av humor noe som gjorde dette settet magisk i mine ører. Han elsker det han driver med og det vises!!!
 
Så det kanskje de fleste gledet seg mest til. Danny og Anneke skulle ha en del sammen. I hver sin stol, med flotte smil og herlig latter innimellom gjorde de sammen denne kvelden til det den ble. Dette er noe av det herligste jeg har opplevd på en scene. De hadde god kjemi seg imellom, men også med publikum. Kommentarer fløy hit og dit og da Danny sa etter en låt til en i publikum "I don`t know why you are aplauding, you were talking the whole time" tror jeg alle fikk seg en god latter, alle bortsett fra han som prata kanskje. Uansett, musikken varierte veldig her fra Anathema og The Gathering låter til cover av Dolly Parton`s Jolene. Nevnte låt fikk vi da også som ekstranummer, med allsang. Magisk øyeblikk. Sammen harmonerte de veldig og de virket veldig samkjørte. Det hele virket rett og slett naturlig, det kunne ikke blitt bedre spør du meg. Også var de da strålende fornøyde selv også etterpå!
 
Nei, denne kvelden er et minne for livet, det er det ingen tvil om. Men høydepunket for min del kom ikke før etter konserten. For når alle hadde dratt så hørte jeg Danny sitte backstage å klimpre på et piano. Jeg hadde håpet på at han skulle spille Hope denne kvelden, men det gjorde han ikke. Så, jeg gikk like greit inn å spurte om han ikke kunne spille den til meg. Og jo visst faen, mannen spilte låta til meg, og kun meg 🙂 Tårene var ikke langt unna skal jeg si deg og det hele var utrolig spesielt for min del… Uforglemmelig er ordet!!!!!!!
 
Takk til alle som har medvirket for at dette skulle bli en realitet og ikke minst til Danny og Anneke som gjorde denne kvelden til en av de bedre noensinne!!!