ALL TIME LOW – Oslo – Garage

ALL TIME LOW – Oslo – Garage

Etter en lang dag i Oslo by var det tid for konsert på Oslo Garage. Banda som befant seg på plakaten var Armatage Shanks og All Time Low. To band jeg har stor sans for, men det virket som at ytterst få i Norges lang strakte land hadde hørt nyheten om denne sammenkomsten, fordi det var maks 90 stykker som hadde møtt fram for å se dagens konsert.

 

Først ut var de norske super pop/punk gutta i Armatage Shanks. De entra scenen som konger, med lyden skrudd så høyt at ingen hørte noe annet enn deres fantastisk fengende pop/punk. Gutta visste enorm scene tilværelse og ga alt på hver eneste sang og hver eneste note. Publikum viste seg litt skeptiske til musikken som kom ut fra høytalerne og de fire menneskene som spilte som om det var deres siste konsert, men etter som slagerne kom låt etter låt så ble det etter hvert fullt liv både på scenen og inne i resten av lokalet. Setlisten var satt sammen av for det meste middelsgamle sanger, med noen "veteran" sanger og en splitter ny sang som de aldri hadde spilt live tidligere.

Som tittelen "oppvarmingsband" tilsier var jobben til Armatage Shanks å varme opp publikum og gjøre dem klare til neste band og det var akkurat det de gjorde og det gjorde de bedre enn noen noensinne har gjort det før.

http://www.myspace.com/armatageshanks

Etter en fantastisk konsert med "oppvarmingsbandet" Armatage Shanks var det tid for hovedattraksjonen, det amerikanske pop/punk bandet All Time Low. Tiltross for at jeg har likt dette bandet siden albumet "So wrong, it's right" fra 2007, hadde jeg ingen store forventninger til All Time Low som live band, og etter en litt små daff publikums velkomst på forrige band hadde jeg heller ingen store forventinger til dagens konsert med dem, men noe skjedde med alle i salen når gutta i All Time Low gikk på scenen. Folk begynte å hoppe i takt allerede fra første note og folk crowdsurfa, noen stage diva og samlet seg sammen i grupper som kunne minne om "mosh-pitter" fra hardcore konserter. Slik "crazy-ness" gjorde det vanskelig for en stakkars presse-fotograf som undertegnede å få tatt noen bra bilder, og når lysene på scenen i tillegg var skrudd veldig lavt gjorde ikke det denne jobben noe enklere.

Medlemmene i All Time Low var skikkelig gira i dag, de visste stor respekt for sine norske fans, men påstander om at alle nordmenn uansett kjønn er skikkelig deilige og med et eget løfte om å hilse på alle som hadde møtt opp på dagens konsert (dette var et løfte de holdt). Etter et par sanger gikk lyden på vokalisten sin mikrofon, men som den karismatiske typen han er tok han dette med et stort smil og fortsatte å gi alt. For hver sang som gikk ble publikum bare mer og mer gira, og når det var tid for siste sang ropte hele salen for full hals for mer. Sangene som ble spilt var en god blanding av alt All Time Low har i repertoaret sitt, blant annet enn knall god cover versjon av Rihanna's "Umbrella" og sin egen følelse ladet "Remembering Sunday". På siste sang kom Kristoffer (gitarist/ vokalist) og Gudmund (vokalist/ gitarist) fra Armatage Shanks opp på scenen og leverte en avslutning som kommer til å sitte friskt i minnet i mange år framover.

http://www.myspace.com/alltimelow

Alt i alt var dette en kveld med mye bra musikk, og to band som leverte varene. Synd at ikke flere hadde funnet veien til Pløensgate 4, men All Time Low ga et løfte om å komme tilbake, så får håpe at flere finner veien neste gang.