NOFX overtar Sentrum Scene (27/6)

NOFX overtar Sentrum Scene (27/6)

 

 

Sentrum Scene 27. juni

Support: LAGWAGON 

Punklegendene i NOFX spiller fredag 27. juni på Sentrum Scene i Oslo.

Billettpris: 290,-

Kjøp billett her

Det er 18 års aldersgrense på konserten. 

 

Hold på hanekammen! Tjuefem år etter oppstarten kan de amerikanske bråkmakerne fremdeles garantere for noen av de beste melodiøse punklåtene og villeste konsertene. Selv om de på tampen av fjoråret kom med live-plata "They've Actually Gotten Worse Live"….hallo, ironi.

 

NOFX er et punkband fra California dannet i 1983.

Den originale besetningen besto av vokalist/bassist Fat Mike (Mike Burkett), trommeslager Erik Sandin og gitarist Eric Melvin. Siden 1991 har også El Hefe (Aaron Abyeta) vært fast medlem på gitar og trompet.

Bandet har et mangfoldig musikalsk uttrykk med elementer fra både punk og ska men blir ofte plassert i sjangeren pop-punk. Tekstene er typisk satire med emner som politikk, samfunn, subkulturer, rasisme, musikkindustrien og religion.

Til sammen har de solgt over 6 millioner album over hele verden.

Historie

Deres første innspilling var en demo i 1983 men ble aldri solgt. I 1985 kom EP'n med samme navn som bandet, NOFX, gitt ut av Mystic Records. Denne ble senere gitt ut som en del av albumet Maximum RocknRoll i 1992.

For et års tid forlot Erik Sandin bandet og ble først erstattet av Scott Sellers, senere av Scott Aldahl. Dave Allen var med i bandet omtrent i fire måneder før han døde i en bilulykke.

I 1986 kom EP'n So What if We're on Mystic!. Dave Casillas ble med på gitar i 1987 og deltok på EP'n The P.M.R.C. Can Suck on This!.

Etter innspillingen av Liberal Animation i 1988 forlot Dave Casillas til fordel for Steve the Caucasian (Steve Kidwiller). Albumet ble produsert sammen med Brett Gurewitz fra Bad Religion. I 1989 signerte NOFX en avtale med av Gurewitz' plateselskap Epitaph Records og ga ut S&M Airlines (1989) og Ribbed (1990) før Liberal Animation ble relansert i 1991.

Innen 1991 hadde det vært mange endringer i besetningen, men nå hadde de tre opprinnelige medlemmene gått sammen og fått med seg El Hefe.

White Trash, Two Heebs and a Bean som kom ut i 1992 hadde opprinnelig tittelen White Trash, Two Kikes, and a Spic, men ble endret etter ønske fra Eric Melvins jødiske bestemor («kike» er nedsettende slang for «jøde», «spic» er nedsettende slang for «latinamerikaner»).

I 1994 kom det kommersielle gjennombruddet med Punk in Drublic. Samme år hadde The Offspring suksess med Smash og Green Day med Dookie og pop-punken fant veien til hitlistene. Samtlige album utgitt etter Punk in Drublic (som toppet på 12.-plass) har nådd topplisten US Billboard 200.

Deres første live-album, I Heard They Suck Live!! kom i 1995

Heavy Petting Zoo kom i 1996 etterfulgt av So Long and Thanks For All the Shoes året etter.

I 1999 ga NOFX ut The Decline, en EP bestående av kun ett 18-minutters spor med en satirisk tekst som angriper amerikansk politikk og juss. Året etter kom det åttende full-lengde albumet, Pump Up the Valuum.

I 2003 kom War on Errorism, et album med politiske sanger, som markerte starten på bandets anti-Bush-kampanje. Frontfigur Fat Mike opprettet nettstedet punkvoter.com, ga ut samlealbumene Rock Against Bush og Rock Against Bush II som begge nådde hitlistene i USA og organiserte en «Rock Against Bush»-turné med flere band over hele USA.

Fat Mike startet sitt eget plateselskap, Fat Wreck Chords i 1990, men War on Errorism er det første studioalbumet som ikke er gitt ut av Epitaph.

I 2006 kom det foreløpig siste albumet fra NOFX, Wolves in Wolves' Clothing.