SATYRICON @ Motstøy

SATYRICON @ Motstøy

Satyricon og The Flower Kings til Motstøy 08

Motstøyfestivalen er stolte av å kunne presentere Satyricon som en av sine headlinere til årets festival. Satyricon er uten tvil en av Norges mest eksponerte metal band med både A-listing på P3 og flere Spellemann- og Alarm-priser. Årets festival vil gå av stabelen 10. og 11. Oktober, og festivalen vil i år som i fjor bli avholdt på Sliperihallen på Notodden.

Motstøyfestivalen er en rusfri rock- og metallfestival som har vært en årlig begivenhet på Notodden siden 2002. Festivalen er antageligvis den største av sitt slag i Norge. Den ble startet opp av og for unge, og er en ikke-kommersiell festival hvor alt arbeid foregår på dugnad. Alt overskudd går til utvidelse av festivalen, som vokser seg større og større hvert år.

Motstøyfestivalen har tidligere har huset band som Emperor, Immortal og Mayhem, og følger i år opp med selveste Satyricon.

–    Grunnen til at Satyricon har fanget en så stor fanskare kan være fordi de på en unik måte har klart å fange black metalens essens, samtidig som de sprenger grenser, gjør uventede ting og gjenoppfinner seg selv gang på gang. De har i en årerekke stått i spissen for utviklingen av norsk black metal og er et selvskrevet band på Motstøyfestivalen, sier festivalleder Jack Øyvind Berg.

–    Satyricon er et band som leverer varene live gang på gang, og det vil de selvsagt også gjøre på Motstøyfestivalen 10. Oktober. Under konserten kan det også dukke opp en overraskelse eller to som vil gjøre opplevelsen uforglemmelig for mange fans, sier festivallederen.

Festivalledelsen presenterer også med stor glede progrock bandet The Flower Kings til årets festival. The Flower Kings er av mange betraktet som et av de ledende bandene innenfor progressiv rock. Bandet er kjent for å inkorporere nye tvister til hver konsert og konsertene blir omtalt som ”mer enn musikk” og som en opplevelse som kan forandre ditt syn på hva en god konsert er.

Årets festival vil gå av stabelen 10. og 11. Oktober, og festivalen vil i år som i fjor bli avholdt på Sliperihallen på Notodden. Om en kort stund vil flere band bli annonsert og festivallederen sier på vegne av styret at de er svært fornøyde med årets program, som i år består av små og store band av høy kvalitet med god variasjon innenfor metall- og progsjangeren.

Øvrige band på festivalen er:
Anekdoten (se), Benea Reach (no), Vreid (no), Anti depresiv delivery (no), Koldbrann (no), Leprous (no), In salvo (no)