MONSTER MAGNET – Tilbake for fullt

MONSTER MAGNET – Tilbake for fullt

Lørdag 28.06.08 Sentrum Scene

Radio Tango presenterer

MONSTER MAGNET

+ Supp. Bloodlights

Ay caramba, for en kveld dette blir. Det eneste som gleder oss mer enn at monstersjef Dave Wyndorf er i slag igjen er at han er i slag igjen OG spiller hos oss! Gruppa har spredd sin psykedeliske stoner-rock til gitarsultne sjeler siden tidlig nittitall og har et lass med gromlåter. Negasonic Teenage Warhead! Powertrip!! Space Lord!!! Ord blir overflødige…

Bill. kr. 300,- + bill. avg. kr. 25,-.

18 år leg.

 

Monster Magnet er et amerikansk rockeband startet av Dave Wyndorf (tidigere Shrapnel) i 1989. Det hører til hardrocken og klassifiseres ofte under subsjangeren stoner rock.

 

Historie

Bandet ble startet av Dave Wyndorf som rekrutterte Tim Cronin (vokalist), John McBain (elgitar), Joe Calandra (elbass) og John Kleiman (trommer); alle fra New Jersey i USA. Bandets første utgivelse var en EP som også som også bar bandets navn, Monster Magnet. Den ble gitt ut på det tyske plateselskapet Glitterhouse Records. Wyndorf tok senere over som vokalist mens Cronin ble bandets mann bak scenen.

Caroline Records skrev siden kontrakt med bandet og i 1991 ble platen Spine of God spilt inn. Neste utgivelse, 25…………Tab, var en merkelig historie som inneholdt den hele 32 minutter lange låta «Tab…». Bandets talent på scenen gjorde at ting begynte å skje og de fikk platekontrakt med A&M Records. McBain forlot bandet etter personlige konflikter med Wyndorf og Ed Mundell tok over som bassist. Superjudge ble neste utgivelse ut, men solgte heller dårlig, tross låter som «Twin Earth», «Cage Around the Sun» og bluescoveren «Evil». Oppfølgeren Dopes to Infinity fikk en hitsingle i form av «Negasonic Teenage Warhead», men solgte bare en anelse bedre enn Superjudge.

Wyndorf flyttet til Las Vegas i Nevada for å skrive låter til Powertrip (1998), som ble deres store gjennombrudd. På Powertrip tok bandet et steg vekk fra sin vanlige lo-fi stoner rock og mer gitar og trommer ble lagt inn. Den første singlen «Space Lord» ble en stor radiohit og bandet turnerte sammen med band som Aerosmith, Metallica og Marilyn Manson. Gitaristen Phil Cavaino sluttet seg til bandet i 1998.