PLANET MASTERGOD – Oslo – Club Maiden

PLANET MASTERGOD – Oslo – Club Maiden

Planet Mastergod blir sammenlignet med band som Mastodon, Queens of the stone age og El Caco. Ikke noe som imponerer i seg selv i min bok. Ikke engang etter å ha sjekket myspace var jeg spesielt imponert. Litt småkjedelig lyd, halvbra QUOTSA-aktig. Tam produksjon.

Men når Planet Mastergod går på scenen etter et par videovisninger forsvinner plutselig tvilen. Vokalen er ren, gitarene skjærer fint gjennom, trommene presise, og bassen finner umiddelbart plassen sin. Lydteknikeren gjør også en glimrende jobb – det er definitivt den beste lyden jeg har hørt på Maiden. Selv om det finnes tyngre rock i verden så trøkker det godt av bandet – ikke la deg lure av myspace og klipp som er tilpassa Internett. Planet Mastergod kan mye bedre.

534f090e4514106d90da150c2a8a4dc3.jpg

Halvveis i settet er vokalen nede i metalsjangeren også – selv om fokuset er i det rene registeret hele veien. Jeg nevnte QUOTSA innledningsvis, men disse gutta er mye mer moro å høre på. Og ja, jeg har sett førstnevnte live…

Planet Mastergod spilte seg gjennom et veldig bra knippe denne kvelden – og som en liten bonus dukka også Øyvind Osa fra El Caco opp på ene låta. Rockefoten starta fort, og holdt seg hele konserten ut. Imponerende!

Når man skal skrive en anmeldelse har man mulighet til å leke med kommentarer om tone, rytme, gitar, trommer, presisjon… you name it. Men denne kvelden er det bare ett ord som egentlig teller: Moro! Jeg gleder meg til å høre mer fra disse karene. Og det er jeg sikker på at vi vil få anledning til.