NO LIFE ORCHESTRA – Trondheim – Fru Lundgreen

NO LIFE ORCHESTRA – Trondheim – Fru Lundgreen

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gå på konsert denne lørdagskvelden, men med avtakende tinnitus og ei klokke som nærmet seg 22:00, ble det allikevel til at jeg tok meg en tur. Jeg hadde i utgangspunktet 2 valg; enten Paul DiAnno på Rosendal eller No Life Orchastra på Fru Lundgreen. Hadde jeg lyst til å oppleve de gode gamle Maiden låtene i 2008 versjon eller ville jeg oppleve noe nytt og spennende i No Life Orchestra? Valget ble enkelt. Paul DiAnno klarte seg sikkert glimrende uten meg og turen gikk derfor til Fru Lundgreen.

 

No Life Orchestra har jeg ikke hørt en eneste tone av fra før, så spenningen var stor. Jeg hadde egentlig ingen formening om hva dette var for noe i det hele tatt. Det eneste jeg visste var at bandet bestod av en og annen kjenning fra Uffa miljøet, og det i seg selv burde gjøre dette spennende nok.

Det viste seg raskt at jeg hadde valgt den konserten som trakk mest folk. Den gamle rocka fruen var stappfull av folk og det endte med at de måtte nekte mer folk å få komme inn. Trangt og klamt og intimt, noe som er perfekt for både det ene og andre. Heldigvis ble dette en koselig aften der No Life Orchestra imponerte samtlige oppmøtte.

De spiller en merkelig blanding av Neurosis og Ministry. Noen vil kanskje si det er en litt punka utgave, og det kan jeg til dels si meg enig i. Litt sirkustendenser er det også som kanskje kan virke skremmende på mange. Men det er ingen grunn til å bli skremt; No Life Orchestra er, så merkelig det enn høres ut, et glimrende liveband som virkelig vet å underholde publikum. Det ble sagt fra kjennere at live er dette 10 ganger bedre enn på skive, og har du da hørt det på skive, da vet du hva du gikk glipp av denne lørdagskvelden på Fru Lundgreen.

59b7cb23c0c847eaf17a4b79b35d2653.jpg

Det var litt småmerkelig til å begynne med, men etter hvert som du fikk taket på hva de egentlig drev på med der framme på den lille scenen, så opplevde du det som et spark i baken som løftet deg opp og ga deg en opplevelse du sjelden har opplevd, i alle fall ikke i den rocka fruens lokaler.

Var du ikke tilstede på Fru Lundgreen denne kvelden kunne du få en ny sjanse den første lørdagen etter på Uffa. Da skulle bandet etter planen kjørt releaseparty på sin nye skive, men den skulle visstnok være forsinket og da ble det bare en vanlig konsert, hvis man kan kalle en konsert med No Life Orchestra for vanlig. Nå er den konserten historie, det samme som den på Fru Lundgreen, men det er snakk om gode historier og gode minner.

Inget liv uten No Life Orchestra.