AUDIOPAIN – Bergen – Garage

AUDIOPAIN – Bergen – Garage

Pilsen var kommet i hånden og kvelden var klar. Bare synd at ikke flere enn de ca 50 tilskuerene hadde tatt turen til det som skulle bli en fin fin death og thrash metal kveld på Garage. Jeg hadde ikke stor kjennskap til noen av banda da death og thrash metal ikke er min hovedgren, men okke som så hadde jeg bestemt meg for at i kveld så skulle sjangeren sjekkes grundigere ut blant noe av det norske utvalget.

Klokken ble ca 23 og det var klart for oppvarming med Grotesque Hysterectomy. Det første som fikk meg til å trekke på smilebåndet når de entret scenen var trommisen sin t-skjorte, der et stort bilde av tegneserie figuren Pepè var avbildet i full skunk som bare Pepè kan. Jeg liker band med god humor. De gjennomførte oppvarmingen på en absolutt godkjent måte med tekniske partier uten problemer. Det eneste som jeg savnet var litt mer entusiasme fra de to gitaristene. Vokalisten derimot, prøvde så godt han kunne å få liv i de få heldige som hadde kommet denne torsdagskvelden med fraser som "vi er ikke skumle. Vi ser kanskje litt skumle ut, men det er ikke med meningen" og intro på siste sang der det ble sagt at kjærlighet er penetrering. Allikevel var ikke stemningen slik den kunne ha vært på Garage, men Grotesque skal ha for at de virkelig gjorde et realt forsøk.

Etter noen minutter med litt skifte av ting og tang på scenen var det klart for Audiopain. Noen flere tilskuere hadde samtidig kommet ned i kjelleren for å overvære dette hardt arbeidende bandet, noe jeg vil si var på tide. Den ene barten etter den andre entret scenene. Kun den nye trommisen så ut som han hadde glemt den hjemme, men uansett, bart eller ikke, disse gutta kan sine saker på rams og det er bare å lene seg tilbake å nyte det gode tekniske samarbeidet dette tre manns bandet serverte. Dette smittet også over på publikum som våknet opp fra regndvalen under konserten og det ble riktig så bra stemning. En skål var en selvfølge mellom sangene, tett etterfulgt av en "okidokey" som i hvert fall fikk meg til å måtte smile litt, da det er lenge siden jeg har hørt noen si det. Noen av sangen som jeg fikk med meg at de spillte var; Hellbound, The Traumatizer, The scourge, og Holy toxic. Gleder meg til Audioslave kommer til Bergen igjen da dette er noe som jeg vil gjenta.

Er det et norsk thrash metal band som jeg skal kjøpe noen plater av er det Audiopain. Det er lenge siden jeg har hørt et band som leverer søpla bedre live inn i øret enn disse okidokey guttene. Jeg vil også dra frem gutta i Grotesque Hysterectomy som gjorde sitt ypperste for å få liv i kjelleren på Garage.