METAL ROCK FEST – Lillehammer

METAL ROCK FEST – Lillehammer

Da det ble klart at Twisted Sister skulle komme til Norge igjen, begynte ryktene å surre om hvor de skulle spille. De fleste forsto at det var en festival som hadde huket tak i Dee Snider og resten av I Wanna Rock gjengen. Nyvinningen Metal Rock Fest på Lillehammer viste seg som vinneren og etter at gjengen bak festivalen hadde sluppet de foreløpige navnene, tok man så kontakt med Jan Erik Salvesen for å prøve å finne ut litt mer om denne nye festivalen i OL-bygda Lillehammer.

TwistedSister_08.jpg

I en jungel full av festivaler, hva var det som fikk dere til å starte opp med Metal Rock Fest?
Vi har arrangert Metal og rock festivaler i Norge i noen år nå. I fjor stod vi bak Metal Heart, og Metal Rock fest er på en måte en videreføring av den festivalen.

Twisted Sister er jo helt klart det store trekkplasteret og med dem i line upen har dere et stort potensiale når det gjelder å få tilreisende fra hele landet. Har dere gjort noen fremstøt her?
Ja, jeg regner med at det vil komme mange som vil se Twisted Sister. De har ikke spilt i Norge siden 1986. Vi har nettopp sluppet programmet, så noen fremstøt har vi ikke gjort ennå.

Med Twisted Sister, Opeth og My Dying Bride som de største navnene i tillegg til Freak Kitchen, Trouble, Warrior, The Wildhearts, Circus Maximus, Astral Doors, Manifest, Adam Bomb, Rammsund og Tyr på programmet, ser det til tross for at det meste er rock og metalband, ut til å bli en ganske så variert festival musikalsk. Vil det komme flere artister til eller får dette holde dette første året deres?
Det vil komme noen band til.

Hva har Metal Rock Fest som ingen av de andre festivalene i Norge har?
Det er vanskelig å si. Vi har Twisted Sister eksklusivt og vi har Opeth.

Det er lite med informasjon om selve arenaen festivalen vil bli arrangert på. Kan du fylle på med info her?
Arenaen for festivalen vil være i hagen til Radisson Sas Lillehammer Hotel og noen lokaler inne..

Hvor store mengder publikum an dere ta?
Det vil være plass til ca. 3000 mennesker pr. dag. + ca. 2000 inne.

Ettersom Metal Rock Fest ikke har noen aldersgrense som veldig mange av slike festivaler har, vil dere da ta på dere at dere er en familiefestival eller har dere bare lagt ting til rette slik at også de yngste skal få muligheten til å oppleve bandene?
Vi har bare lagt til rette for at yngre også skal få sjansen for å oppleve sine favorittband. Det blir ikke noen barneunderholding på denne festivalen.

Hotellpakkene dere har fått i orden må jo være det perfekte for tilreisende. Fortell mer om hvordan dette ble til og hva selve tilbudet består av?
Dette er noe hotellet har på sine andre festivalen også. De arrangerer både blues- og rockfestival på hotellet. Overnattingspakkene inkluderer frokost og middag samt adgang til alle konsertene på hotellet dette døgnet.

 

Lineup:

TWISTED SISTER
OPETH
MY DYING BRIDE
FREAK KITCHEN
TROUBLE
WARRIOR
THE WILDHEARTS
CIRCUS MAXIMUS
ASTRAL DOORS
MANIFEST
ADAM BOMB
RAMMSUND
TYR

 

Sjekk ut vår Metal Rock Fest side for mer info.