OPPNEDJULE3BFEST – Trondheim – Cafe 3B

OPPNEDJULE3BFEST – Trondheim – Cafe 3B

Tradisjonen med å arrangere oppnedjule3Bfest på 3B i Trondheim fjerde juledag er ikke av de eldste juletradisjonene vi har, men allikevel er det et arrangement som trekker folk bort fra familiekosen hjemme med gløgg og juleskinke og inn i kjelleren på 3B i Trondheim der det stort sett ble servert kald pils. Jeg skriver stort sett for det ble i tillegg servert mye god musikk, denne gangen av punkbandet Dumhetens Hær, grindcorebandet Sexy Police og schizometalbandet Atrox. En riktig så herlig juleblanding, garantert ikke satt sammen av folkene på Nidar, Brynild eller Candelia. Mange vil nok mene at det er for stor variasjon til at det vil fungere, og det har de sikkert rett i. Men det funket på sitt vis slik at det kom mye forskjellig folk. Atrox fansen fikk både punk- og grindcorebakoversveis før de fikk sett sitt favorittband, mens de som sverger til det mer harde og raske fikk en dose schizometal som dessert. Uansett ble det en morsom og bra kveld med mye god musikk og godt humør.

Da Dumhetens Hær entret scenen, var det ikke akkurat stinn brakke nede i kjelleren på 3B. Man fryktet at folket skulle svikte denne kvelden, men heldigvis kom de i løpet av konsertene til Dumhetens Hær og Sexy Police, så det var faktisk ganske fullt der nede da Atrox entret scenen noen få minutter før midnatt.

 

9b5a9be475f03120895b048280b1592d.jpg

Dumhetens Hær hadde man fått oppleve for første gangen live bare to uker tidligere her i byen, så man visste hva man fikk. Men allikevel overrasket de undertegnede med sin meget drivende punk med enkelte metalinnslag. Man fant også ut at growl funker glimrende til punk da Dumhetens Hær kjører den varianten på enkelte av låtene sine. Det svingte skikkelig bra av alt det de gjorde og de 20 minuttene de holdt det gående gikk så alt for fort. Man kunne gjerne ønsket seg mer så lenge det svinger så bra som det gjorde her.

 

939678c0febd4adc77e27a2cf42b3a1c.jpg

Sexy Police har kun hatt 2 konserter tidligere og dette ble deres tredje med dette mannskapet. Det ble også deres beste sceneopptreden så lagt i karrieren. Til tross for lite eller ingen monitorlyd klarte Sexy Police å servere godtonene til det pent pyntede publikum, hvis man da kan kalle de korte, sinnsykt kjappe og intense låtene til bandet for godtoner. 15 låter fordelt på knappe 20 minutter holdt egentlig i massevis for de fleste i kjelleren, men jeg hadde nå ikke krøpet under et bord og grått som et barn hvis gutta hadde kjørt et dobbelt så langt sett. Jeg liker det Sexy Police gjør og gleder meg allerede til neste gang de dukker opp på en scene nær meg.

 

Rune (god og full)

 

98e40ffc526e13605ef6df1467fa119e.jpg

Så var det tid for Atrox igjen. Knapt en måned siden sist, men gleden over å skulle se de live igjen like stor. Bandet har forlengst vist at de er blodig dyktige live, har et fantastisk bra scenetekke og ikke minst, de lager knakende god musikk. Derfor var da også denne fredagen, 4. juledag, den dagen i jula jeg omtrent gledet meg mest til. Så, etter et trivelig vorspiel med god drikke tok man bena fatt og vandret den korte turen til 3b, ei kneipe det nesten er så man savner litt, så det var moro å dra dit igjen. Etter å ha anskaffet seg nødvendig brygg, pratet med kjente og anskaffet mer brygg var det bare å stille seg opp, Atrox var på veg til scena (nei, fikk ikke med meg oppvarmingsbanda). Og som sist, Atrox kommer på scenen og eier lokalet. Låtvalget denne gangen var ganske så likt det på Fru Lundgrens, men dessverre litt kortere denne gangen. Men likevel like moro. Jeg tror ikke jeg gjorde annet enn å smile så lenge bandet liret fra seg sine smått schizofrene og herlige låter. Upåklagelig, perfekt, moro, fantastisk er ord som dekker en Atrox konsert, men man må ha vært der for å skjønne det. FÅ UT DEN NYE SKIVA GUTTER!!! Det de viser live lover nemlig utrolig bra og det kan vel fort bli årets skive i 2008, iallefall kommer den til å havne langt der oppe!!!! Atrox står sammen med Manes som noe av det beste Trondheim har å by på og det gjør meg til en stolt trønder, javisst!!!

 

Ruben (helt på trynet)