Trondheim Rock 2008 tar form

Trondheim Rock 2008 tar form

Trondheim Rock Festival presentere Judas Priest med flere!

 

Trondheim Rock Festival kan stolt presentere de første bandene til årets festival.

Festivalen går av stabelen fredag 6. og lørdag 7. juni på Lerkendal stadion.

Til sammen spiller ca. 15 band de to dagene. Portene åpner 13.00 begge dager.

 

Judas Priest blir headliner lørdag kveld, og avslutter festivalen.

Det britiske bandet har sine røtter helt tilbake til 1969. Bandet ble stiftet av gitarist K.K. Downing og basist Ian Hill i Birmingham.

Bandet har gjennom årenes løp solgt 35 millioner album, og har fått tilnavnet "Metal Gods". Bandets originale vokalist Rob Halford er tilbake i bandet, og bandet gir ut ny plate i mai.

 

Et annet engelsk band er Quireboys. De hadde flere hitter på 90-tallet med bl.a. låter som "Hey You" og "7 o'clock". Bandet er fortsatt i full gang, og kommer med ny plate i løpet av våren. Bandets energiske og fengende hardrock vil passe godt til stadionformatet på Lerkendal.

 

TRF har som målsetning å vise fram norske band, med hovedvekt på trønderske, for et stort publikum. I så måte er Stage Dolls et selvskrevent navn. Bandet har 25-års jubileum i år og kommer med ny plate på vårparten. Bandet som har spilt sammen med noen av de største navnene inne hardrocken "is still going strong", og kommer garantert til å levere varene. Hvem husker ikke låter som "Still in love" og "Love don't bother me" ?

 

Også Daisy's Dead er et trønderband. De gav ut sitt debutalbum sist sommer/høst og spiller en skitten/tøff hard rock i samme gate som Guns 'n' Roses.

 

Fra Sverige kommer sleez bandet Crazy Lixx som er den siste store eksportartikkelen fra søta bror. Bandets debutplate som kom før jul debuterte på 2. plass på de svenske hitlistene fører arven etter band som Mötley Crüe videre, og sørger for at den fortsatt lever i beste velgående.

 

Siste band ut i denne omgang er Pagan's Mind. Det norske progmetal bandet er ubestridte enere innen genren her i Norge, men er også regnet som et av de store i verden i dag. Bandets siste album har høstet strålende kritikker verden over, og var selvskrevne for åets festival.

 

Billettsalget starter mandag 7. Januar kl 09.00 via Billettservice

 

Festivalpass som gjelder for fredag og lørdag koster 995,- kroner + bill.avg.

Enkeltbillett fredag koster 550,- kroner, mens den for lørdag koster 575,- kroner + bill.avg. Det legges ut 14.000 billetter pr. dag hvorav halvparten er festivalpass.

 

Det legges ut stå- og sittebilletter, og prisen er den samme. Det er nummererte sittebill.

 

Det er fri aldersgrense på gressmatta og Adidas tribunen, mens Narvesen og Bygger'n har 18-års grense.

 

Se også www.trondheimrockfestival.no