DESPERADO dør og holder gravøl i Oslo og Trondheim

DESPERADO dør og holder gravøl i Oslo og Trondheim

DAMN! WE ARE DEAD.

DESPERADO – 2003-2007

 

 

Som ethvert annet hardcoreband var Desperado dømt til en dag å krasjlande, som et propellfly uten landingshjul. Bandet slo ned som en spastist bombe i Norge tilbake i 2003, og spilte hardere enn aller fleste av sine likemenn.

 

Fra tidsrommet august 2003 til november 2006 ga bandet ut 4 utgivelser og spilte over 150 konserter over hele Europa. Med et sterkt hat til de innesluttede mekanismene i undergrunnen, og et enda sterkere hat til musikkbransjens konformitet og kommersielle væremåte, lyktes bandet med en ting. Bandets eksistens gikk ikke upaktet hen.

2006 var året da mye skjedde for Desperado. Bandet var ett av de første som ble booket til Øyafestivalen, bandet var med i urørtfinalen, og spilte på By:larm hvor de også kom i kontakt med Britiske Stunted Records som senere ga ut Desperado i Storbritannia. Bandet sto plutselig på store festivalscener i solsteika, hadde crew med i bussen, og opplevde stor respons i media og fra kretser langt utover den indre sirkelen. Men ikke alle mørke vesen tåler dagens lys, barrikader og få innfylt catering-rideren sin(som forøvrig var Johndoe sin, bare endret navn på toppen).

Bandet ga ut sitt andre fulle album Thugs, og dro på en turne så lang, at enkelte av medlemmene valgte å si opp sin faste bopel. Senhøstes 2006 kom bandet tilbake til hjembyen med fly, mens deres trofaste turnebuss stod igjen i Tyskland i en liten Dorf. Motorhavari. Bandet var også havarert på mange måter. Flere år med null penger, hardt arbeid for bandet, overivrig turneaktivitet, og mye festing tok bort brodden blant bandmedlemmene.

Mest av alt var moroa borte. Å nok en gang forplikte seg til konserter i fjern framtid var ikke like spennende som å hoppe over slagverket midt i settet. Spontaniteten var borte. Hardcoremiljøet I Norge var eliminert. Nærheten til eget band var forsvunnet. Å lese idiotiske anmeldelser av skiva av historieløse journalister som ikke forstår bandet i det hele tatt falt de tungt for hjertet. Enda tyngre var det å bli beskyldt fra egen scene på at Desperado for å sikte til stjernene, gjerne folk som for egen del aldri forlater konforme og trygge Trondheim.

Høsten 2007 skulle egentlig inneholde flere turneer i England, i kjølevannet av lanseringen av "Thugs" gjennom Stunted Records/Shellsock Distribusjon i Europa. Ironisk nok så ramlet det inn med gode anmeldelser rett etter at bandet bestemte seg for å kansellere all videre aktivitet.

Desperado kom aldri til sin fornuft, og gjorde akkurat som de ville i de 3 aktive årene sine. Bandet hadde et intenst forhold til sitt publikum, og gikk mot strømmen i de fleste retninger. 

Ironisk nok het en av de siste låtene Desperado jobbet med DAMN! WE ARE DEAD. Innspillingen av den blir sluppet til gratis nedlastning på Internett i januar 2008.

Desperado har ikke lagt opp eller blitt oppløst. Vi har dødd som musikalsk kollektiv. Våre veier skilles her.

Gravøl holdes på Garage (Oslo) Torsdag 17.januar og Blæst (Trondheim) Fredag 18.januar!

www.myspace.com/desperado
www.desperado.deadletterrecords.net